11 Mart 2010

ANKARA'DA "ULAŞIM KAOSU" MU ? DEVAM

ANKARA'DA "ULAŞIM KAOSU" MU ? DEVAM

Ankara- Ulaşımda Faiş fiyat uygulamasına İdare Mahkemesince dur denilmesinden sonra, Ankara'da "ULAŞIM KAOS"u devam ediyor.

Ankara, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentidir.

Yani; Ankara'nın %80 hala gecekondu ve sokaklarına girilemez durumdadır. Kaldırılan gecekonduların yerine on katlı binalar dikilerek,
otoparka projede yer verilmeyerek bir metre yeşil alan bırakılmadan nasıl bir çağdaşlık örneğidir bu. Gecekondular daha yeşildi.
Mahallelerde, yeteri kadar oturacak bir park bulabilmek zor.

Çağdaş kent yöneticilerinin görevleri, mevcut sorunları ve doğabilecek doğal afetlerde dahil bunlara karşı önceden önlem alarak, çözüm üretmesi gerekir. Avrupa'da, toplu taşım araçlarının yaygın olarak kullanımını teşvik etmek için, hem ucuz, hem çağdaş araçlarla konfolu donatımla yapılırken, Ankara'da zarar ediyoruz bahanesine sığınılarak vatandaşlar mağdur edilmemesi gereklidir.

Evet; kaos devam ediyor.. Akşam saat; 21, 22 lerde Kızılaydaki otobüs duraklarında kuyruklar uzadıkça uzuyor. Arada gelen otobüslere binmek ise, başlı başına bir sorun.. Otobüse binen hamile, çocuk ve yaşlılar için ise, ezilme tehlikesi altında nefes almak bile mümkün olmuyor.. Lütfen; zaten ekonomik ve psikolojik olarak mağdur olan vatandaşın daha fazla mağdur olmasını önleyin..

Başlı başına bir zulüm ve işkence..
Saatlerce, evlerine gitmeyi bekleyen insanların yaşadığı travmayı ve ilerde doğabilecek rahatsızlıkları kim nasıl ortadan kaldırabilecek..

Sayın, İçişleri bakanının bu " kaosa" son verecek girişimlerini ve vatandaşın, nedeni ne olursa olsun, sorumlusu olmadığı bu eziyetten kurtarılmasını bekliyoruz..

Aşağıdaki fotoğraflar; Ankara Büyükşehir belediyesinin; Belediye ve ilçe belediyelerinin faaliyetleri hakkında bilgilendirme yayın organı'nda (yıl:6, sayı:270) yayımlanan "Ulaşımda Kaos" başlıklı, vatandaşın çektiği eziyet belgeleridir.
Fotoğraflara bakıldığında, duraklarda insanlar kuyrukta ama otobüs yok
.

Her ne sebeple olursa olsun; Yaşanan mağduriyetin ortadan kaldırılması için, Vijdan ve Adalet duygusunun hakim olacağına inanıyor, sorunun çözümünde "Aklı Selim" davranılacağını ümitle bekliyoruz.


H.ATA
11.03.2010





Hiç yorum yok: