13 Mart 2010

SHP, YENİ KURULAN "EDP" İLE BİRLEŞTİ

SHP, BUGÜN YAPTIĞI KURULTAYLA, YENİ KURULAN "EDP" İLE BİRLEŞTİ PARTİNİN ADI: "EŞİTLİK VE DEMOKRASİ PARTİSİ" OLDU.

SHP Genel Başkanı Hüseyin ERGÜN; Türkiye’de siyasi yelpazenin solunda yaşanan boşluğa ve yeni hareketin bu boşluğu doldurmaya aday olduğuna işaret ederek, "bölünerek çoğalmaktan, bütünleşerek çoğalmaya geldiklerini" söyledi. Yakın zamanda eşinin vefat ettiğinede değinen Ergün, duygulu bir konuşma yaparken göz yaşlarını tutamadı. Eşinin kendisini af etmesini istedi. Artık siyasette yol ayrımına geldiğini belirterek, "partililerinden haklarını helal etmelerini" de istedi.

Ergün'ün ardından kürsüye gelen "EDP" kurucu Genel Başkanı Ziya Halis;

EDP’nin sadece bir bölgenin partisi olmayacağını vurgulayan Halis, "Demokrasiye inanan bir Türkiye partisi olarak ülkemizin her köşesinde yaşayan bütün halkımızın partisi olacağız" dedi. Halis, 1980 Anayasası’nın halkın iradesiyle değiştirilmesini, emekçi halk kesimlerinin ekonomik ve demokratik haklarını en gelişmiş düzeyde yaşayabilecekleri bir ortamın sağlanmasını, bütün inançlara eşit hak ve özgürlükleri getirecek bir yapılanmayı hedeflediklerini ifade etti. Bu ülkenin eşitsizliklerini ve yoksulluklarını ortadan kaldıracak politikalar üreteceğiz, çokca üretip, hakca bölüşeceğiz. dedi.

SHP kendini fesh edip "EDP" ile birleşerek adı "EŞİTLİK VE DEMOKRASİ PARTİSİ" olarak değiştirildi.
Partinin genel başkanı Ziya HALİS oldu.

Haber ve foto: Evcioğlu
13.03.2010











1 yorum:

Hüseyin dedi ki...

Atatürk, özlü sözlerinde Savcılara seslenerek; "Savcılar, sizler kimsesizlerin kimsesi olacaksınız" der..
İşte bu "EDP" EŞİTLİK VE DEMOKRASİ PARTİSİ " Türkiye'deki Sağ yada solda durduğunu sanan partilerin, hatta mevcut burjuva partilerinin dışında bir parti olacak. Ne düzenden beslenen, ne de suya sabuna dokunmadan gücün yanında durarak halkın yaşadığı sorunlardan uzak vede kendi kendilerine az olsun benim olsun diyen kabuğunu kıramamış küçük, sosyalist adıyla siyaset yapan partilerden ayrı bir Türkiye partisi olacak.. Kandırarak değil; gerçekten özgürlüklerin ama bu ülkede yaşayan her yurtdaşın üzgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması öncelikleri olacak.. Desteklerimizi esirgemeden, yarını bekleyip göreceğiz.. Başka bir dünyanın mümkün olduğunu.. Güzel günlere umutla "EDP"le Türkiye....