2 Nisan 2010

Tekel işçilerine, Yine Müdahale

Tekel işçilerine, Yine Müdahale

12:00 / 02 Nisan 2010-Cuma

Tekel işçilerine izin yok

Ankara- Kızılay da eylemlerine devam eden Tekel İşçileri ve eyleme destek veren vatandaşlara polis biber gazlı ve coplu müdahalede bulunarak dağıttı.
Alınan bilgilere göre; Sakarya Caddesinden Türk-İş önüne giderek basın açıklaması yapmak isteyen Tekel İşçileri ile birlikte yürüyüşe destek veren, sendikalar ve diğer demokratik kitle örgütlerine polisin müdahalesi sonrası ortalık savaş alanına döndü.

Tekrar biraraya gelen Tekel işçileri ve diğer sendika üyeleri, oturma eylemine geçti.

Bir süre sonra, otuma eylemine de izin vermeyerek müdahale eden polis, eylemcilere gaz bombası , biber gazı ve cop kullanarak tekrar dağıttı.. Gün boyu süren olaylarda çok sayıda eylemci çeşitli sağlık sorunları yaşamasının yanında, çok sayıda yaralanmalar oldu.. Caddelerin, giriş ve çıkışlarını kapatan polisin, sıktığı biber gazı ve gaz bombasından ağır şekilde etkilenen işçilere sağlık ekipleri müdahale ederek sağlık desteği sağlamaya çalıştılar. Olaylar nedeniyle; Kızılay da yollar trafiğe kapanmış durumdadır.

Edilinen bilgiye göre; Tek-Gıda-İş Sendikası Başkanı Mustafa Türkel, “basın açıklaması yapmalarına izin verilmediğini, Ancak; eylemlerinin devam ettiğini ve basın açıklaması yapmamıza izin verilmezse, tüm işçileri Ankara'ya çağıracağız ve Ağustos ayına kadar istenen düzenlemeler yapılmazsa; Ankara'da, sürekli eyleme geçeceğiz” dediği öğrenildi.

Türkel’in açıklamasının ardından; dağılma kararının açıklaması, eyleme destek için gelen gruplarca protesto edildi. Çıkan arbedede Tek-Gıda-İş Başkanı Türkel yakındaki işmerkezine sığınmak zorunda kaldı.

Ankara da yaşanan bu üzücü olaylar devam ediyor. Toplumsal endişe de büyümeye devam ediyor..

Haber :Evcioğlu

Hiç yorum yok: