25 Mayıs 2010

Tekel işçileri bugün de İzmir'de Türk-İş'i işgal etti


Tekel işçileri bugün de İzmir'de Türk-İş'i işgal etti

Tekel işçileri bugün de İzmir'de Türk-İş'i işgal etti

24/05/2010 12:46

İZMİR´de bir grup işçi Alsancak´taki Türk İş Bölge Temsilciliği binasını işgal etti. Çoğunluğu Tekel işçisi ve kadınlardan oluşan grup Türk İş´in bir günlük grev kararından vazgeçmesini protesto ettiklerini bildirdi. İşçiler, ``Kumlu, Çelebi, Akyıldız istifa'' dövizi taşıdı, binanın balkonunda slogan atmaya başladı.


****************


ÖNCE İSTANBUL'U İŞGAL ETTİLER

TEKEL işçileri, 26 Mayıs'taki genel grevin iptal edilip, bir saatlik işi bırakma eylemine dönüştürülmesini protesto amacıyla, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (Türk-İş) 1'inci Bölge Temsilciliği'ni işgal etti. İşçiler iki gün boyunca binayı terk etmeyeceklerini söyledi. Türk-İş yetkilileri gelen polislere “İşçiler misafirimiz” dedi ve müdahale edilmesini istemedi.

Gümüşsuyu'ndaki temsilciliğe saat 12.30'da gelen 40 TEKEL işçisi, bina içinde yaptıkları toplantı sonrasında balkona çıktı. Başlarına siyah bant takan işçiler, üzerinde "Sorumsuz Türk-İş yönetimi ve Mustafa Kumlu İstifa" ve "İşçiler Ölüyor, Sendikalar Susuyor, 26 Mayıs’ı Satan Türk-İş’ten Hesap Soracağız" yazılı pankartlar açarak Türk-İş ve hükümet aleyhine sloganlar attı. Eylem devam ederken, aşağıda toplanan bir grup da alkışlarla işçilere destek verdi.

Bina dışına siyah çelenk koyan TEKEL işçilerinin bağlı olduğu Tek-Gıda-İş İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Yunus Durdu, 26 Mayıs'ta yapılacak olan genel grevin içinin boşaltılarak bir saatlik yemek boykotuna dönüştürülmesini protesto ettiklerini ve iki gün binadan çıkmayacaklarını açıkladı. Konfederasyon başkanlarının aldığı bu kararı protesto ettiklerini ve 26 Mayıs kararını uygulamayanları istifaya çağırdıklarını belirten Durdu, “Sendika başkanları tarafından işçinin hakkını savunmak ve yaptırım için 26 Mayıs'ta genel grev duyurusu yapılmıştı. Ancak 4 konfederasyonun başkanları genel grev kararının içini boşaltarak bir saatlik yemek boykotuna dönüştürdüler. Şube başkanları olarak 26 Mayıs'taki kararı uygulamayanların istifasını istiyoruz. İki gün boyunca bu binada işgalimizi devam ettireceğiz. 15 sendika başkanı ile yapacağımız toplantı sonunda iki gün boyunca binadaki eylemimizin sonunda 26 Mayıs günü bunu binlerce kişi ile bina dışında kutlayacağız” dedi.

Sendika binası önüne gelen çevik kuvvet ekipleri, güvenlik önlemi alırken, Türk-İş'ten bir talep gelmediği için işgale müdahale etmedi.
Bir grup TEKEL işçisi, 1 Mayıs günü Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'ya Taksim Meydanı'na kurulan kürsüye konuşmak için çıktığı sırada saldırmıştı. Konuşmasını yapamayan Mustafa Kumlu, Atatürk Kültür Merkezi'ne sokularak saldırganlardan kurtarılmıştı.

" http://www.radikal.com.tr/ "


Hiç yorum yok: