17 Haziran 2010

'Madımak' kamulaştırıldı!





'Madımak' kamulaştırıldı!
Çelik, Madımak Oteli'nin bugün itibarıyla özel idare hesabına aktarıldığını bildirdi

Kenan BUTAKIN / VATAN HABER MERKEZİ


Devlet Bakanı Faruk Çelik, Madımak Oteli için 4.5 milyon TL’lik kamulaştırma bedelini Sivas İl Özel İdaresi’ne gönderdiklerini açıkladı. Otelin sahiplerinden Yaşar Öğütçü ise 16 milyon TL’de direneceklerini söylüyor

Devlet Bakanı Faruk Çelik, “Cemevlerinin Hukuki Statüsü” ile ilgili oluşturulan komisyonun Ankara Hakimevinde gerçekleştirilen toplantısında Madımak Oteli ile ilgili, 4.5 milyon TL kamulaştırma bedelini Sivas İl Özel İdaresi’ne gönderdiklerini açıkladı. Bakan Çelik’in açıklamasının ardından VATAN’a konuşan Madımak Oteli ortaklarından Yaşar Öğütçü ise, kamulaştırma bedeli için halen 8 milyon euro yani yaklaşık 16 milyon TL istediklerini belirtti. Öğütçü, fiyat konusunda direneceklerini kaydederek şunları söyledi; “Biz en son 7 Haziran’da Sivas İl Özel İdaresi yetkilileri ile görüştük. Kamulaştırma bedeli olarak 16 milyon lira istedik. Onlar ise bize şu veya bu kadar verebiliriz demediler. Bir fiyat belirlemişler ama bunu bize söylemediler. Sadece aramızda uçurum var dediler. Dolayısıyla fiyatta anlaşamadık.”

4.5 milyona ben alayım

Öğütçü, İl Özel İdaresi’nin fiyat tespiti için dava açtığını da belirterek şöyle devam etti, “Biz komisyonda etrafımızdaki binaların metrekare fiyatlarını çıkarın dedik. Otelin yanındaki 17 metrekarelik telefon bayinin metrekaresi 35 bin TL. Madımak Oteli 1700 metrekare ve istediğimiz bedel doğru bir bedel. Şimdi de mahkeme yolu ile çözülmesini bekliyorlar. 4.5 milyon TL’ye başka bir otel versinler hemen alırım. Devlet 2 ay önce satışı engellemek için tapuya şerh koymuştu. İnternette yer alan ilanımız da o nedenle kalktı.”

Bir ay içinde sonuçlanacak

Madımak Oteli’nin kamulaştırılması için oluşturulan komisyondan sorumlu bulunan Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kayhan da, otelin halen Öğütçü’lere ait olduğunu belirterek şunları kaydetti, “Madımak Oteli ile ilgili henüz bir anlaşma yok. Sadece kamulaştırma kararıyla ilgili süreç 2 ay önce başladı. Otelin sahipleriyle bir araya geldik ama fiyatta anlaşamadık. Bu nedenle Sivas Asliye Hukuk Mahkemesi’ne kamulaştırma bedelinin tespiti için dava açtık. Mahkeme en geç 1 ay içinde sonuçlanacak. Bedel belirlendiğinde, kamulaştırma bedeli otel sahiplerinin hesabına aktarılacak. Otel sahipleri mahkemenin kararına karşı çıkarsa başka bir idari mahkemeye başvurabilir. Ancak otel bu kararla devletin olacak.


http://haber.gazetevatan.com/

Hiç yorum yok: