1 Temmuz 2010

AVRUPA SOSYAL FORUMU 2010 BAŞLIYOR!


AVRUPA SOSYAL FORUMU 2010 BAŞLIYOR!



İstanbul'da yapılacak olan altıncı Avrupa Sosyal Forumu, 30 Haziran Çarşamba akşamı başlayacak. Saat 20:00'de Taksim Gezi Parkı'nda yapılacak olan açılışta Ahmet Türk de bir konuşma yapacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Maçka ve Gümüşsuyu kampüslerinde 1-3 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek, Avrupa Sosyal Forumu, 30 Haziran'da Taksim Gezi Parkı'nda Ahmet Türk'ün de konuşmacı olduğu açılışla başlayacak. Forumda ağırlıklı olarak Kürt sorunu, Filistin, kriz ve çevre konuları tartışılacak.

Neo-liberalizme, krizlere, ırkçılığa, milliyetçiliğe karşı sosyal hareketler, sendikalar, sivil toplum kuruluşları tarafından "Başka bir dünya mümkün" sloganıyla örgütlenen Avrupa Sosyal Forumları'nın ilki, 2002'de Floransa'da yapılmıştı. Daha sonra Paris, Londra, Atina ve Malmö'de yapılan ASF, 2010'da İstanbul'da düzenleniyor.

250'den fazla toplantının yapılacağı Avrupa Sosyal Forumu ile emekten, demokrasiden ve barıştan yana olan Avrupa'daki tüm muhalefet güçlerinin kaynaşmasını ve birlikte mücadele imkanlarını geliştirmesi hedefleniyor.

ASF programı içinde göz çarpan toplantılar şunlar, hepsi de İTÜ Maçka Kampüsü'nde gerçekleşiyor:

1 Temmuz, Perşembe

09.30-12.30

-Nato'ya Hayır, AB'nin militarizasyonuna ve nükleerleştirilmesine hayır, Barışçıl bir Avrupa inşa et!

Organizasyonlar: Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu, Campaign for Nuclear Disarmament (CND), International Association of Lawyers Against Nuclear Arms (IALANA), Institut de Documentation et de Recherche sur la Paix (IDRP), Le Mouvement de la Paix, France-War Resisters International.

Konuşmacılar: Kerem Kabadayı (Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu), Reiner Braun (Programme Director of INES), Arielle Denis (Le Mouvement de la Paix), ,Andreas Speck (WRI)

-Küresel kriz ile karşı karşıya kalan ASF'nin ve Avrupalı Sosyal Hareketlerin geleceği ne olacak?

Organizasyonlar: Karakedi Kültür Merkezi , Italian Coordination for ESF and WSF, Italy, Campaign for the Welfare State, Norway, FSU, European Attac Network, Austrian Social Forum, CADTM, FGTB, Mezopotamya Sosyal Forumu, Transform Europe

14.00-17.00

-Askeri Üslere Karşı Mücadele

Organizasyonlar: Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu, No bases network, War Resisters International.

Konuşmacılar: Nilüfer Uğur Dalay (Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu), Hans Lammerant (Vredesactie), Andreas Speck

17.30-20.30

-Mücadeleler, Stratejiler, Alternatifler - özel şirketleri su hizmetlerinden uzak tutmanın yolu nedir?

Organizasyonlar: Başka Bir Su Yönetimi Mümkün, Rosa-Luxemburg-Foundation, Initiative to Keep Hasankeyf Alive

-Ergenekon dosyası

Organizasyonlar:
Genç Siviller

2 Temmuz Cuma

09.30-12.30

-Barajların politikası

Organizasyonlar: Başka Bir Su Yönetimi Mümkün, Rosa Luxemburg Stiftung, Social Change Association, Küresel Eylem Grubu

Konuşmacılar: Sebahat Tuncel (BDP İstanbul Milletvekili), İlker Karayılan (Küresel Eylem Grubu), Ercan Ayboğa (Rosa Luxemburg Stiftung), Nick Hildyard.

14.00-17.00

-Su hakkı

Organizasyonlar: Başka Bir Su Yönetimi Mümkün, Rosa Luxemburg Stiftung, Social Change Association.

Konuşmacılar: Gerard Halie (Le Mouvement de la Paix), Tayfun Mater (Küresel BAK), Reiner Braun (Programme Director of INES),Jeremy Corbin (CND, Great Kingdom)

17.30-20.30

-Afganistan'daki savaşı durdurmak için harekete geç!

Organizasyonlar: Campaign for Nuclear Disarmament (CND), Küresel BAK, International Association of Lawyers Against Nuclear Arms (IALANA), Institut de Documentation et de Recherche sur la Paix (IDRP), Le Mouvement de la Paix, War Resisters' International.

Konuşmacılar: Gerard Halie (Le Mouvement de la Paix), Tayfun Mater (Küresel BAK), Reiner Braun (Programme Director of INES),Jeremy Corbin (CND, Great Kingdom)

-Dünyada Forum: DSF ve ASF'nin özellikleri ve örgütlenme biçimleri

Organizasyonlar: Italian coordination for ESF and WSF, Italy, Campaign for the Welfare State, FSU, France Attac, Austrian Social Forum, Union Syndicale Solidairès, Küresel BAK, Mezopotamya Sosyal Forumu, FSU.

3 Temmuz Cumartesi

09.30-12.30

-Savaş Karşıtı Hareket

Organizasyon: Küresel BAK

Konuşmacılar: Şenol Karakaş (Küresel BAK), Jeremy Corbin(Labour Party Milletvekili), Ufuk Uras (BDP İstanbul Milletvekili)

-Kürt Sorunu Hakkında Demokratik Çözüm Önerileri

Organizasyon: Mezopotamya Sosyal Forumu

Konuşmacılar: Gülten Kışnak (BDP), Oral Çalışlar, Roni Margulies (DSİP)

http://www.marksist.org/

Hiç yorum yok: