29 Eylül 2010

Çaldırdığı kimlik hayatını kararttı

Çaldırdığı kimlik hayatını kararttı

Nüfus bilgileri kullanılarak düzenlenen sahte kimlikle adına onlarca şirket kurulan Sivaslı Doğan Atalay'ın başına gelmeyen kalmadı.



Kimlik kartı çalınan kişinin hayatı değişti

Nüfus bilgileri kullanılarak düzenlenen sahte kimlikle adına onlarca şirket kurulan Sivaslı Doğan Atalay'ın başına gelmeyen kalmadı.

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 2005 yılında malulen emekli olduğunu belirten Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tek başına yaşadığını ve kalacak yerinin olmadığını ifade ederek, 3 ayda bir aldığı maaşıyla kentteki çeşitli mekanlarda barındığını söyledi.

2003'TEN İTİBAREN HAYATI DEĞİŞTİ

Çalınan kimlik bilgileriyle 15 Ağustos 2003 yılında İstanbul Küçükçekmece'de adına kimlik çıkartıldığını ifade eden Atalay, bu tarihten sonra hayatının değiştiğini belirtti.

Çıkarılan kimlik nedeniyle bugüne kadar yüzlerce ceza aldığını, adına şirketler kurulduğunu, zaman zaman da tutuklandığını anlatan Atalay, çalınan kimlik bilgileri nedeniyle şu anda 101 bin lira vergi borcu göründüğünü, bu yüzden zor günler geçirdiğini söyledi.

Kahramanmaraş, Muğla, Konya ve İstanbul gibi illerde adına kurulan şirketlerce çekler verildiğini anlatan Atalay, kimlik bilgileriyle tekstil fabrikası, ayakkabıcılık gibi sektörlerde iş yerleri açıldığını kaydetti.

OLAYI ADLİ MAKAMLARA TAŞIDI

Durumu fark ettikten sonra olayı adli makamlara taşıdığını belirten Atalay, Aile Danışma Merkezi'ndeki gönüllü avukatlardan Zeynep Demir Coşman'ın aracılığıyla bir süredir hakkını aramaya çalıştığını anlattı.

Hakkındaki suçlamalar nedeniyle 17 Mayıs 2007 tarihinde Beyoğlu 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nin imza örneklerinden çeklerdeki imzaların kendisine ait olmadığına karar verildiğini de kaydeden Atalay, konuyla ilgili Adalet Bakanlığı ve Sivas Valiliği'ne yaşadığı sorunu anlatan dilekçeler gönderdiğini söyledi.

Atalay, 'Her iki kurumda gönderdiğim dilekçeye cevap olarak 'Anayasa'nın 138. maddesinde kimse mahkemelere ve hakimlere emir veremez' diyor. Mağdur durumdayım. Hakkımda açılan davaların arkası kesilmiyor. Birinden beraat ediyorum, bir başka dava açılıyor. Yetkililerin yardımını bekliyorum' diye konuştu.

Doğan Atalay'ın avukatı Zeynep Demir Coşman ise müvekkilinin mağdur durumda olduğunu dile getirerek, Atalay'ın kimlik bilgileriyle adına şirketler kurulduğunu, imza atmadığı halde adına birçok ilde karşılıksız çekler verildiğini söyledi.

Müvekkilinin bu nedenle 37 ay hapiste yattığını vurgulayan Coşman, cezaların gıyabi olarak verildiğini vurgulayarak, şu an üzerinde bulunan vergi borcuyla ilgili davalarının da sürdüğünü kaydetti.

- 29.09.2010-Pazartesi

http://haber.gazetevatan.com/

Hiç yorum yok: