15 Eylül 2010

Direnişlerinin 126. Gününde UPS İşçileri ile Beraberdik

Direnişlerinin 126. Gününde UPS İşçileri ile Beraberdik

Esenler’den bir grup işçi


7 Eylül Salı günü UİD-DER’li işçiler, işten atılan Brillant işçileri, vardiyadan çıkan veya vardiyaya gidecek Brillant ve Gez Deri işçileri olarak UPS işçilerini ziyaret ettik. “UPS İşçisi Yalnız Değildir” sloganı ile direnişteki kardeşlerimize merhaba dedik. Direnişçi kardeşlerimizde “Yaşasın Sınıf Dayanışması” sloganı atarak bizlere hoş geldiniz dediler. Bu güzel kaynaşmanın ardından direniş çadırında sohbet etmeye başladık.

UPS işçileri bizlere yaşadıkları deneyimleri anlatırken haksız yere işten atılan ve bu haksızlığa karşı mücadele eden Brillant işçileri de kendi yaşadıkları süreci anlattılar. Direnişte olan işçiler fabrika önüne kurulan çadırın işçiler olmadan hiçbir anlamı olmadığını, 3 veya 5 kişi bir araya gelmenin ne kadar önemli olduğunu vurguladılar. 126 gündür direnişte olan UPS işçileri ise diğer ülkelerdeki UPS işçilerinden aldıkları destekler sayesinde kimin dost kimin düşman olduğunu daha iyi anladıklarını söylediler. Patronlar birbirlerini korurlarken, direnişte olan UPS işçilerine destek olan yabancı işçiler de bizlere işçinin işçiden başka dostu olmadığını göstermiş oldular.

Evet, dostlar UPS işçilerinin haklı ve kararlı direnişleri ne kadar önemliyse, biz diğer sektörlerde çalışan işçilerin de onları ziyaret etmeleri, deneyimlerinden pay çıkarmaları o kadar önemlidir. Biz işçiler olarak ya hep birlikte kurtulacağız ya da hep birlikte bu sistemde yok olacağız. Yok olmamak için,

Dünyanın bütün işçileri birleşin!

Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz!

10 Eylül 2010

http://www.uidder.org/


Hiç yorum yok: