29 Ekim 2010

‘Hukuk içinde mücadele veriyoruz!


‘Hukuk içinde mücadele veriyoruz!

Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Ömer Şan, ‘Enerji verimliliği’ panelinde, çevresi biri kameralı 4 sivil polis tarafından kuşatıldı..

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Rize’de katıldığı ‘Enerji verimliliği’ panelinde, çevresi biri kameralı 4 sivil polisle sarılan Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Ömer Şan, kuşatma altına alınmaya anlam veremediğini söyledi.

Rize’nin Fındıklı İlçesi!nde yayınlanan yerel Vice Haber Gazetesi’nin de sahibi olan Ömer Şan konuyla ilgili açıklamasında, çağdaş, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 87’inci yıldönümünde böyle bir olayla gündemi yormanın üzücü olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Toplantıya gazeteci kimliğimle katıldım. SİT gerginliğinin yaşandığı bu ortamda protesto gösterileri olabilirdi. Ancak Bakan’ın programı bir önceki gün akşam saatlerinde açıklandı. Program daha önceden belli olmadığı için böyle bir eylem hazırlığı da olmamıştı. Ben 25 yıldır Rize’de gazetecilikle uğraşıyorum. Aynı zamanda çevre sorunlarına da hassasiyet gösteriyorum. Anayasadan almış olduğumuz yurttaşlık görevini, anayasal ve demokratik kurallar çerçevesinde sürdürüyoruz. Gergin bir ortamda Rize’ye gelen Bakan’ın çevresinde güvenlik önlemi alınması abartılı olsa da normal. Bizim yaptığımız açıklamalarda saldırgan olmayan tavrımıza rağmen 400 kişilik salonda kuşatma altına alınmaya anlam veremedik. Salondakilerin de dikkatini çekti. Ben sonradan durumu fark ettim. Vali ve Emniyet müdürünün bilgisi varsa bu gerçekten üzücü olmuştur.”

ÇEVRE MÜCADELESİNE DEVAM

HES’lere karşı çevre mücadelesinin yanı sıra yaşam mücadelesi verdiklerini de anlatan Ömer Şan şöyle devam etti:

“Atalarımızın bize emanet ettiği doğamızı, bizden sonraki nesillere aktarma mücadelesi veriyoruz. Yasalar ve hukuk içinde, herhangi bir taşkınlığa sebep vermeden demokratik haklarımızı kullanarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Topraklarımızı, sularımızı, doğamızı koruduğumuz için eğer vatan hainliği ile değerlendirileceksek, biz bunu yapmaya devam edeceğiz. Yeni yasa tasarısının engellenmesinin yanı sıra, doğal yaşam alanlarının korunması ve HES’lerin verdiği geri dönüşümsüz zararlara karşı dikkat çekmek için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

Haber: Vatan gazetesi-Muhammet KAÇAR / DHA
29.10.2010

Hiç yorum yok: