16 Ekim 2010

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan; 'Kendinizi Tanrının ve Yargının yerine koymayın' dedi


Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan; 'Kendinizi Tanrının ve Yargı'nın yerine koymayın' dedi


EvcioğluHaber-
Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi 2010-2011 Eğitim - Öğretim Yılı Açılış töreninde bir konuşma yapan Polis Akademisi Başkanı Sn; Prof. Dr. Zühtü Arslan, polis adaylarına seslenerek 'Kendinizi Tanrının ve Yargının yerine koymayın. Masumiyet karinesini şiar edinin' diyerek Ülke gündeme damgasını vurdu..


14.10.2010





















T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nce yapılan basın açıklamasına göre Cumhurbaşkanı Sn: Abdullah GÜL, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve diğer konuşmacılarında, güvenlik, polis teşkilatı üzerine ve eğitim yılının açılışı nedeniyle birer konuşma yaptılar.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuşmasında; "Bireye çok önem veriyoruz, ferde çok önem veriyoruz. Bu çağ, bireyciliğin çok öne çıktığı, bireyin hak ve özgürlüğünün çok öne çıktığı bir çağdır. Bu bakımdan, güvenlik anlayışının bireyin o özgürlüğünü ve mahremiyetini zedelememesi, ama onun da tabii ki kamu düzenini bozacak bir noktaya gelmemesi sınırını en iyi şekilde gözetmesi gerekmektedir. Bunlar çok tabii ki hassas konular olduğu için bu konuları ciddi bir eğitimden geçerek ancak öğrenebilirsiniz. Bu uygulamalarınızda yanlışların olmaması için de çok ciddi, sağlam bir eğitim referansının olması gerekmektedir." diyen Gül; " Güvenlik, eğer meşruiyeti varsa o zaman saygıyla karşılanacak, meşruiyeti yoksa daima sorgulanacak bir konudur." diyerek sözlerini tamamladı..

Açılış konuşmacılardan Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan 'ın konuşması ise; 'Anayasal devlet ve kolluk' konulu ilk derste, demokratik toplumlarda meşruiyet kaynağının halk ve hukuk olduğunu belirtti. Devletin varlık nedeninin bireylerin temel hak ve özgürlüklerini korumak, teminat altına almak olduğunu kaydeden Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, meşruiyetini hukuktan alan kolluk kuvvetlerinin sivil otoriteye hesap verebilir, şeffaf olması ve insan haklarıyla, halkın değerlerine saygı göstermesi gerektiğini' belirten. Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, Öğrencilerinden "Toplumsal farklılıklara karşı tarafsız olmalarını" ve 'Kendinizi tanrının ve yargının yerine koymayın. Masumiyet karinesini şiar edinin' dedi.


Konuşmaların ardından, törene katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay, başarılı öğrencilere ödül verdi. Törende polis teşkilatını tanıtan bir film de gösterildi.



Bu haber hazırlanırken, ttp://www.icisleri.gov.tr/default.icisleri_2.aspx?id=5485 yararlanılmıştır..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Yeni Anayasa Başkanı