24 Ekim 2010

YAŞANACAK ÜLKE NORVEÇ; ATLANTİK YOLU

YAŞANACAK ÜLKE NORVEÇ;
ATLANTİK YOLU


EvcioğluHaber- Dünyanın en güzel yeri olan ve yaşanabilir ülkeler arasında sayılan Norveç'ten bir kaç enteresan yol fotoğrafıyla ve bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz..
Fotoğraflarına ulaştığımız sitede belirtilen bilgiye göre; Norveç'te bulunan "Atlanterhavsveien Yolu" (Atlantik Yolu), 1989 yılında hizmete açılmış.
8,72 kilometre uzunluğunda olan bu yol, üzerinde bulunan 8 adet köprü ile birlikte küçük adacıklar üzerinden geçerek iki yakayı birbirine bağlıyor.
Yol uzunluğu ve köprü inşaatı bakımından enteresan bir tarafı olmadığı bildirilen "Storseisundet Köprüsü"'nün estetiği ve yolun geçtiği güzergah yapıyı özel kılıyor.
Bu özelliklerinden dolayı Atlantik Yolu, 2005 yılında Norveç'te yapılan yüzyılın inşaatı ödülünü almış.
Yol inşaatı yapılırken doğaya neredeyse zarar verilmemiş.. doğallığından pek bir şey kayıp etmemiş deniz..
Birinci sıradaki fotkoğrafı gördüğümde, ne kadar gerçekçi fotoğraf yapılmış diye düşünürken; aslında bir ülkeyi yönetenlerin şehir devletine yakışır plan ve projeler ürettiklerinde ne muhteşem görüntüler ortaya çıkardıklarıını gördüm..


Çünkü; bu ülkenin yöneticilerinin hiç biri 'böyle sanatın yüzüne tükürmüyor'..

KÜLTÜRDÜR YAŞAMAK..
Sanata ve sanatçıya, mimara, heykel traşa, mühendise önem veriyor.. Sizcede, aşağıdaki fotoğrafları incelediğimizde, bizdeki şehrin göbeğine yapılan demirden üst geçitlerle bir benzerlik arz ediyormu dersiniz.?
Buyurun bir düşünün?
Ne dersiniz..?

Bu pazar günü farklı bir şeyi düşleyelim istedim..
İyi pazarlar..




EvcioğluHaber-24.10.2010
fotoğraf:http://blogherseydir.blogspot.com/

Hiç yorum yok: