18 Aralık 2010

AABK Genel Başkanı Turgut Öker, serbest bırakıldı

AABK Genel Başkanı Turgut Öker, serbest bırakıldı
EvcioğluHaber-17.12.2010 cuma günü saat 20: 30'da Atatürk Havalimanı'nda yurda giriş yaptığı sırada gözaltına alınan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker, Gazete YOL dan Vedat KARA'nın bildirdiğine göre;bu sabah Sarıyer Nöbetçi Savcılığı tarafından ifadesi alınarak serbest bırakıldığı bildirildi..

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker,dün akşam saat 20: 30'da Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı..

Dün akşam saatlerinde Atatürk havaalanı Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınan AABK Genel Başkanı Turgut Öker, bu sabah Sarıyer Nöbetçi Savcılığı tarafından ifadesi alınarak serbest bırakıldı ve kendisi hakkında çıkarılan yurtdışına çıkış yasağının kaldırıldığı bildirildi.
Öker, serbest bırakılmasının ardından kendisini adliye önünde bekleyenlere ve basına yaptığı açıklamada, “Biz bunu yapanları tanıyoruz. Onlarda bizi tanıyor. Birileri kendine verilen görevleri yapıyor. Biz de kendi görevimizi yapıyoruz. Bu baskılar bizi yıldıramadı, yıldıramaz. Görevde olduğum 10 yıl boyunca 3 kez göz altına alındım. Biz bu göz altının nedenini biliyoruz. 32 yıl sonra Maraş katliamını Maraş’ta anacağız. Bunu engellemeye çalışıyorlar. Biz yolumuza devam edeceğiz. Bize yakışan bir şekilde ve dirençle Maraş’a yolculuğumuzu sürdüreceğiz.”dedi.
Turgut Öker, gözaltı süresince kendisine büyük destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti. Turgut Öker, yaptığı açıklamanın ardından 19 Aralık'ta yapılacak Maraş Mitingi'ne katılmak üzere Maraş'a doğru yola çıktı.
(Gazete YOL)
18.12.2010 13:35:17
http://www.pirsultan.net/haber_detay.asp?ID=4076

EvcioğluHaber-18.12.2010

Hiç yorum yok: