11 Aralık 2010

İnsanlık suçlusu; Ömer El Beşir'e Arap desteği

İnsanlık suçlusu; Ömer El Beşir'e Arap desteği

EvcioğluHaber- Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından verilen, hakkındaki tutuklama kararı doğrultusunda, Ömer El Beşir için Arap ve Afrika Birliklerinden yardım istendiği ve Arap birlikleri tarafından yardım edilmeyeceği bildirildi..

Sudan Cumhurbaşkanı (diktatörü olan) Ömer El Beşir; 2003 yılından itibaren Sudan’da 400 bin kişinin ölümü ve 2,5 milyon kişinin mülteci konumuna geçmesine sebep olmuş ve hala, Darfur da Katliam yaşanmaya devam etmekte olduğu bilinmektedir...

Uluslararası kamuoyu tarafından dikkatle izlenip; Darfur katliamı bir insanlık suçu olarak ele alınmış, Uluslararası Ceza Mahkemesi'i (UCM) tarafından, savaş suçu işlediği gerekçeisiyle yakalanması ve tutuklanması kararlaştırılmıştır..

Mahkemenin Kararı; tüm dünya ülkelerinden; başta Türkiye olmak üzere; Arap ülkelerinin birliği olan Arap Ülkeleri Birliği de; mahkemenin Ömer El Beşir hakkında verdiği tutuklama kararını tanımıyoruz denilerek geri çevrilmiştir..

Bütün dünyanın “cani” olarak adlandırdığı bu şahsın ve Slobodan Milosevic’i suçlu bulan ve cezalandıran, tüm dünyanın yargı yetkisini kabul ettiği Uluslararası Ceza Mahkemesi Sudan Devlet Başkanı Ömar El Beşir’in tutuklanmasını talep ederek uluslararası hukuk açısından Türkiye Cumhuriyeti’nin zirvesinde karşılanan bu kişiyi dünyadaki en büyük suçlular arasına almış olması ve Arap Birliğinden istenen destek reddedilmiştir.. Bu tutum utanç duyulması gerekli bir tutumdur..

Bu birlik (Arap Birliği), Ömer'in işlemiş olduğu suçun ortağıdır..
"İnsan Hakları"
kavramı zaten Araplardan geçmiyor..

İnsan kim ki, hakları olsun; Arap ülkelerini yönetenlerin yanında.. O ülkeler de de Gün geçmiyor ki; insan hakkı ihlali yaşanmasın..!
Belki de bir gün onların yaptıkları suçlara sıra gelecek sanıyla Katil Ömer'e sahip çıkıyorlar.. Ama; tarih katilleri koruyanların tanığıdır.. Unutmayacaktır..
Darfur da katledilen, tecavüze uğrayan o güzel insanların, elleri katlıama ses çıkartmayarak ortak olan her yetkilinin yakasında olacaktır..


EvcioğluHaber-11.12.2010

Hiç yorum yok: