19 Aralık 2010

MARAŞ KATLİAMININ 32. YILINDA İLK ANMA ETKİNLİĞİ VAR; MALUM KARANLIK GÜÇLERDEN YİNE SALDIRI GİRİŞİMİ

MARAŞ KATLİAMININ 32. YILINDA İLK ANMA ETKİNLİĞİ VAR; MALUM KARANLIK GÜÇLERDEN YİNE SALDIRI GİRİŞİMİ
YOL TELEVİZYONUNDAN CANLI YAYINLANDI..
HİÇ BİR TV. HABER DE BİLE GEÇMEDİĞİ GÖZLENDİ..

19.12.2010-PAZAR

EvcioğluHaber- Maraş katliamının 32. yılında, Alevi Bektaşi Federasyonunun öncülüğünde düzenlenen başta Alevi örgütleri olmak üzere, sol ve sosyalistlerin, demokrat ve aydınların Maraşa gidilerek; Maraş katliamının sorumluları ve katillerinin lanetlendiği mitin yapıldı..



Yol Televizyonu tarafından canlı olarak verilen Maraş Katliamını anma ve sorumluların 32 yıldır hala açığa çıkarılmamış olmasını kınayan ve katillerin bulunarak cezalandırılmalarının istendiği açıklamalar yapıldı...

Kemal BÜLBÜL konuşmasında"Katliamdan önce Alevi ve Sunni komşular birlikte yemek yediler.. Alevilerin katliamı başladığında, aynı komşu gelip kapıyı çaldı.. Aç kapıyı Hasan amca deyip, kapıyı açtırıp; elindeki satırla Hasan amcanın kafasına defalarca vurarak parçaladı.. Diğer katiller ise; evin kadınına ve çocuklarına saldırdılar.. Öldürdükleri insanları , evi ateşe vererek yaktılar birde.." diyerek, " yaşadığımız katlimların her biri unutulacak gibi değil ama; Maraş'ta yaşananlar , ne Çorum'a ne Sivas'a benzer.. Hamile kadınlar, daha henüz bebektiler, paltalarla parçalandı.. Hiç sizde vicdan merhamet yokmu?" diyerek sözlerini tamamladı..

Ali BALKIZ ise "
Ne Kerbala’yı unuttuk, ne Dersim’i, ne Maraş’ı, Çorum’u, Sivas’ı, Elazığ’ı, Malatya’yı, Gazi’yi… Hiçbirini unutmadık, unutmayacağız. Çünkü biliyoruz ki; unutursak hatırlatırlar."

Katliam hazırlıkları 7 Nisan 1978 tarihinde Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu ve Pazarcık CHP ilçe Başkanı Memiş Özdal’a bombalı paketlerin gönderilmesiyle başlar. Kahramanmaraş’ta oraya buraya gelişi güzel bombalar atılarak ortam ısıtılır.
Devlet görevlisi olduğunu söyleyen kimi kişiler, Alevi mahallelerini dolaşarak, sanki nüfus sayımı yapıyorlarmış gibi, yeni kapı numaraları veriyorlarmış gibi, Alevilerin evlerini kapılarına, duvarlarına kırmızı boya ile çarpı işaretleri koyarlar.

Önce sol görüşlü iki öğretmen Hacı Çolak ve Mustafa Yüzbaşıoğlu 21 Aralık günü, okuldan evlerine giderlerken silahlı saldırı sonucu öldürülürler.

22 Aralık günü bu iki öğretmen için cenaze töreni düzenlenecektir. Cenazeler Ulu Cami’ye gelecektir. Ancak hainler hazırlıklıdır. “komünistler, Aleviler, Cuma namazını basacaklar, katil iktidar " propagandası ile cami ve çevresine 10 bin kişi toplanır.

Cenazeler cami’ye gelince; korteje, tabutlara saldırılır, herkes kaçmak zorunda kalır, polis de kaçar, jandarma da kaçar. Tabutlar yerde kalır."


**

Gün kardeşlik günüdür.

Gün Kahramanmaraş’ı kirletenlerden yasalar önünde hesap sorma günüdür.

Bu katliamı ABF adına bir kez daha lanetliyor, şehitlerimizi bir kez daha sevgiyle saygıyla anıyor. Aziz anılarını dünya durdukça yaşatacağımıza dair ant içiyoruz."


**
Ali Balkız'dan sonra konuşmada söz alanlar; Yurt dışından Türkiye'ye giriş yaptığı sırada "İzzettin Doğan'a bir tv. proğramında hakaret ettiği gerekçesiyle" göz altına alınıp bir gece nezarette tutulduktan sonra dün ölen sonrası serbest bırakılan AABK Genel Başkanı Turgut ÖKER' de söz aldı..

ÖKER konuşmasında; "Burada ,Maraş'ta yaşanan katliamın üzerinden 32 yıl geçti.. Devlet, sorumluları ve katilleri açığa çıkarıp cezalandırmadı.. Maraşta yaşanan vahşetdir, insanlık dışı bir katliamdır.. Ne söylersek söyleyelim tarif edilemez bir vahşi olaydır.. Bu yıl ilk defa, ancak gelip katliam lanetlenmektedir.. Bundan sonra her yıl geleceğiz.. Ne zamanki; katiller yakalanıp cezalandıktan ve o zamanki: Maraşta yetkili olanlar sorumlulklarını hesabını verirlerse o zaman gelmeyi bırakırız.." dediği gözlendi.
Beş bin kişinin üzerinde bir katılımın yaşandığı miting, bir grup saldırganın pravakasyon girişiminin dışında olaysız geçtiği bildirildi..


MİTİNG DEVAM EDERKEN MALUM KARANLIK GÜÇLERCE SALDIRI GİRİŞİMİNİ POLİS ENGELLEDİ..

ELLERİNDE TÜRK BAYRAKLARI VE BAZI OCAKLARIN FLAMALARIYLA SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNULDUĞU YOL TV. MUHABİRİ TARAFINDAN DUYURULDU


Maraş Katliamını lanetleme ve suçluların açığa çıkarılması istenen miting devam ederken, polis konrol noktasından ellerinde Türk bayrakları olan siyasi bir grubun flamalarıyla, kurt işaretleri ve işaret parmaklaryla işaret yaparak "Tekbir.. Tekbir.." slagonları atan grup içeri girmeye çalıştı.. Miting alınındakilere saldırmak isteyen faşist grubun girmesini polisin göz yaşartıcı gaz sıkarak engellediği ve bazı saydırganların ise gözaltına alındığı bildirildi..

Maraş'ta 32 yıl öncede camlara ve duvarlara "Allah için şavaşa" yazıyor bu yazının önünde ise; bir asker nöbet tutuyordu..
4 gün boyunca süren katliam bir türlü engellenememişti...!

Bu gün ise aynı güçlerin provakasyonu polis tarafından son anda engellendi..!


Büyük bir provakasyonun engellendiği ve polisin duyarlı davranarak gruba müsade etmediği gözlendi..


Maraş , Sivas, Çorum ve diğer katliamların yapıldığı sıralarda da, yine Tekbir getirip ve kurt işareti yaparak gelmişlerdi..
Acaba; Yine Maraş'ta pravakasyon girişiminde bulunanlar; 32 yıl önce yaşanan katliama sahipmi çıkıyorlar? Ne dersiniz.?


Ergenokonu başka yerde arama.!
2010 yılı Türkiyesi'nde bu ırkçı ve faşist oluşumların hala yaşam buluyor ve hala toplumsal açıdan tehdit oluşturuyor olması; kanunlar ve Anayasa bunlara engel olacak şekilde demokratikleştirilemiyor ise:
Bir daha hiç bir yerde bir Maraş daha yaşanmaması için
"gelin canlar bir olalım" başka da çözüm pek yakında görülmüyor..

1978 yılında bundan 32 yıl önce yaşanan katliamın;İnsan olanın kanını donduran bu görüntüler olup; hala bu gün vicdanlara etki edemiyorsa?....

Bunun üstünü örtün, kaşımayın diyerek, bir daha yaşanmayacağının garantisinin olmadığını bu anma etkinliği sırasında yaşanan provakasyon girişimiyle yine kendini göstermiştir..



Bu görüntülerin yaşanmaması için; uyanık olup kendi örgütlerine sahip çıkmak gerektiği çok açık bir şekilde ortadadır...


-MARAŞ KATLİAMININ YIL DÖNÜMÜ (Kaynakları görün)

EvcioğluHaber-19.12.2010

Hiç yorum yok: