12 Aralık 2010

MEDYA, ÖĞRENCİLERİ HEDEF Mİ? GÖSTERİYOR


MEDYA, ÖĞRENCİLERİ HEDEF Mİ? GÖSTERİYOR

EvcioğluHaber- Geçen hafta İstanbul'da ve SBF de yaşanan olayların ardından, Ülke ve dünya gündeminde yerini alan, öğrencilere polisin gazlı ve joplu saldırısının ardından; DİSK'e bağlı Öğrenci Sendikası olan GENÇ-SEN tarafından bir açıklama yapıldı.

Bianet'in haberine göre; "Genç-Sen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Ali Tektaş, Dolmabahçe’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın rektörlerle yaptığı toplantıyı protesto eden öğrencilerle ilgili; Zaman, Star, Akit gazeteleri ile Samanyolu ve Star Tv’de çıkan haberlerde hedef gösterildiğini söyledi."

Şişli’deki DİSK Genel Merkezi’ndeki toplantıda Genç Sen adına basın açıklamasını okuyan Tektaş şunları söyledi: “Öğrencilerin Sıra Kimde İnisiyatifi tarafından bu komployu protesto etmek için düzenlenen basın açıklamasını gösteren fotoğraflarının “Devrimci Karargâha Destek” başlığıyla Emniyetçe servis edilmesi yeni bir komplonun, yeni bir tutuklama terörü dalgasının habercisi midir?
Sıra biz öğrencilerde mi?”


Tektaş bu “karalama haberlerine” karşı suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Bianet’in “Burhan Kuzu amacınızın orduyu harekete geçirmek olduğunu söylüyor. Ne düşünüyorsunuz” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Bu açıklamalar bizi hayrete düşürdü. Darbe dönemlerinde kapatılan bir sendikaya bağlıyız. Bunlar gülünç iddialardır. Üstelik bu kurum yani DİSK darbe karşıtı bir kurumdur.”



EvcioğluHaber-12.12.2010

Hiç yorum yok: