10 Aralık 2010

TÜSİAD; "Gençliğin Muhalefet Demek" Olduğunun unutulmaması gerekir.

TÜSİAD; "Gençliğin Muhalefet Demek"
Olduğunun unutulmaması gerekir.

EvcioğluHaber- TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, "Hepimizin, ama hepimizin bir kez düşünmesi lazım. Gençlerimiz niçin öfkeli? " diye sorduğu konuşmasında; "bizim tartışan, konuşan, sorgulayan gençlere ihtiyacımız var. " dedi..

(TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi toplantısının açılışında konuşan Ümit Boyner; Üniversitelerin özgür bilim ortamının yaratılması gerektiğini söyleyerek gençlerin susturulmaması gerektiğini ifade ederek, iş dünyasından gençlere (üniversitelilere) sahip çıkmış oldu..

Türkiye de önemli değişimler yaşanıyor..
2010 Türkiye'si , Soldan bakan ve ücretsiz bir eğitimi isteyen, polis ve özel güvenliğin üniversiteden uzaklaştırılmasını isteyen öğrencilere sahip çıkarak "Empati yapmalıyız", birbirimizi anlayabilmek için, "Biz siyasetçilere, yöneticilere düşenin de anlayış, empati ve diyalog kurma çabası olduğuna tüm kalbimle inanıyorum. Susturma, azarlama, biber gazı, dayak, etiketleme ve yasaklama değil" diyerek gençliğe sahip çıkması, bu günün siyasetçilerine örnek olmalıdır..

Eğer yüksek karakterli, adalet ve vijdanı kanaatleri yüksek bilgili ve değerlendiren ve yargılama bilinci gelişmiş bir toplum yaratılmak isteniyorsa..

Aksine, kendi düşündeci ve fikri olmayan, felsefeden ve mantıktan nasiplenmemiş insan topluluğu; verilen emri yerine getirmekten başka bir şeye yaramayacağı düşüncesindeyiz..

Kimlikli ve kişilikli gelecek istiyorsak, ahlakı ve kendine güven duygusu gelişmiş insanlar yetiştirmeliyiz..



EvcioğluHaber-10.12.2010

Hiç yorum yok: