8 Ocak 2011

AFSAD; Ali Öz "Fotoğraflı Türkiye Sosyal Tarihi" Fotoğraf Sergisi Açılışı yapıldı

AFSAD; Ali Öz "Fotoğraflı Türkiye Sosyal Tarihi" Fotoğraf Sergisi Açılışı yapıldı

EvcioğluHaber- Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneğin'de bu gün açılmışını yaptığı "Fotoğraflarla Türkiye" Fotoğraf sergisinde kendisini ziyaret ettik..
Kısa birde sohbet olanağı bulduğumuz Sn: Ali ÖZ, bizi kırmayıp birde objektifimize, arkadaşım ve oğlumun ile birlikte poz verdi..
Kendisini; Ankara da yapılmış olan TEKEL EYLEMİ sırasında tanıma olanağı bulmuştum.. Oldukça höşgörülü ve mütevazi bir kişiliğe sahip olan Sn; Ali ÖZ'ün Fotoğraf sergisinin adının da vurguladığı gibi; kısı bir Türkiye tarihi gibiydi..










"Fotoğraflarla Türkiye" Sergisinden bazı Fotoğraflar..


Üsteki fotoğraf yakınlarını kayıp edenlerin düzenlediği ve yıllardır her cumartesi yakınlarımızı bulun diye yılmadan, usanmadan çağrı yapan ve adına da "Cumartesi Anneleri" tıka basa otobüslere doldurulmuş bir kareye yansıyan 'Türkiye gerçeğin'in fotoğrafları.







Size bir kompozisyon daha.. Yorum sizin..



Vehbi KOÇ'un cenaze töreninden.. Sn; Ali ÖZ tarafından fotoğraflanan üstteki bu görüntüde; S.Demirel ; Muhtemelen Cumhurbaşkanı idi. N.Erbakan; Muhtemelen o dönemin Başbakanı idi.. Onlarla birlikte Deniz Baykal oldukça sempatik görüntüsüyle kareye dahil olmuş. Erbananın ardında ve başında takkesiyle duran bir başka kişi T.Erdoğan muhtemelen.. ayrıca karaye sığan ve Türkiye gündeminin belirlenmesinde adları sıkça duyulan kişilerde görülmektedir.. Tam anlamıyla bir Türkiye siyasi portresi gibi..



Türkiye'den, bir fotoğraf karesine giren başka bir gerçek daha.. Herkes giyecek..

Ali ÖZ'ün AFSAD'de (Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği) 'Fotoğraflarla Türkiye' adlı fotoğraf sergisini gidip görmenizi öneriyorum. Türkiye gerçeklerini bir kompozisyon niteliğinde ve o incelikte hiç bir ayrıntıyı kaçırmadan, kimsenin görememiş olduğunu görecek, duymamış olduğunu duyacağınız; tarih, sanat, kültür ve yaşamı birlikte hissedeceğiniz bir fotoğraf sergisi olacak..

***********
Ali Öz kimdir?
Yurtiçi ve yurtdışında sayısız kişisel ve karma sergi açan ve birçok ulusal ve uluslararası ödülün sahibi olan foto muhabiri Ali Öz, 1953 Silifke doğumlu. Nokta, Güneş, Milliyet, Cumhuriyet, Aktüel, Tempo, NTV MAG ve Birgün’de çalıştı. Ankara Siyasal Bilgiler Basın Yayın Yüksekokulu Radyo Televizyon Bölümü mezunu olan Öz, halen serbest foto muhabirliği yapmaktadır.


EvcioğluHaber-08.01.2011- Cumartesi

Hiç yorum yok: