17 Mart 2011

EDP GENEL BAŞKANI SN; ZİYA HALİS İSTİFA ETTİ

EDP GENEL BAŞKANI:
SN; ZİYA HALİS İSTİFA ETTİ

EvcioğluHaber- Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Ziya Halis bir yıldır sürdürdüğü Genel Başlıktan istfa ettiğini açıkladı.
Türkiye'de bu güne kadar uygulanmamış olan başka türlü bir siyaset yapmak üzere yola çıkılan ve ötekileştirilmiş her kesimden Başta Aleviler olmak üzere, Kürtlerin, Ermenilerin, çerkezlerin,Lazların, eşcinsellerin, kadınların ve ayrımcılığa tabi tutulmuş tüm toplumsal kesimlerin kendini her türlü ifade edebileceği, bireysel özgürlüklerin önünün açılacağı bir siyasal hareket (parti) olarak kurulmuştu..
Kurucu Genel Başkan olarakta Sn: Ziya Halis getirilmişti..
İlk kırılma; Evet-Hayır referandumda Alevilerin "EDP" Evet diyeceğiz açıklamasının tersine Hayır diyeceğiz deklerasyonu ile başlamış ve en çok kendilerinin mağduriyet yaşadığı ifade özgürlüğünün bu partide yaşam bulacağı söylenmesine rağmen tersine engellenmiş olmasıyla doruğa çıkmıştır... Kişiler bir bir oluşumdan uzaklanmış ve istenilen çalışma başarıya ulaşmamıştır..
Eşitlik ve Demokrasi Partisi "EDP" Genel Başkanı Ziya Halis yazılı açıklamasında şöyle dedi. “13 Mart 2010 tarihinden bugüne kadarsürdürmekte olduğum Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanlığı görevimden, partinin arzu ettiğim gelişim ve büyümesini yeterince sağlayamadığım için istifa ediyorum.” dedi.


EvcioğluHaber-14.03.2011

Hiç yorum yok: