17 Mart 2011

ARAP ÜLKELERİNE DEMOKRSİ GELİRMİ?

ARAP ÜLKELERİNE DEMOKRSİ GELİRMİ?

EvcioğluHaber-
Dünya'nın merkezi kaynamaya devam ediyor.
Ortadoğu halkları direniş ve isyana devam ediyor. Libya da yaşanan ayaklanmalarda isyancı halka, Gaddafi'ye bağlı ve parayla Afrikalı yoksullardan oluşturdukları askerlerin saldırıları sonucunda büyük katliamlar yaşandığı yönündeki haberler, BM yi harekete geçirdi. Umuyoruz, BM acil olarak bu kararı alır ve tüm libya halkı diktatör Gadafinin paralı askerlerince katledilmeden durdurulur.. Yoksa, Libya'da insan kalmayacak.. Ondan sonra demokraside gelse demokrasiyi yaşayacak insan kalmayacak..!
Bir soru sormak gerekir.
Ortadoğu halkları, kendi bilinçli tutumu sonucundamı başkaldırıyor.?
Yoksa; daha önce cetvelle çizdikleri arap sınırlarını, emperyalisler yeniden çizip, kendilerine yeni bağımlı ülkelermi yaratmak istiyorlar..?
Gerçekten demokrasi mi? gelecek..
Kaostan egemenler karlımı çıkacak.. ?
Neye hizmet edecek bu isyan.. Önümüzdeki günlerde görülecek, işin rengi..?

Ortadoğunun kanayan yarası ve en sancılı bölgelerinden bir diğer ülke ise Bahreyn..
MUHALİF LİDERLER TUTUKLANIYOR VE HALK SOKAKTA KATLEDİLİYOR..
Bu Ortadoğu ülkesi ise; diğer ülkelerden farklı ve enteresan bir ülke.. 850.000 nüfuslu küçük bir arap ülkesidir.. Ülke nufusunun %80'i Şii olup; küçük bir azınlık olan sünni grup tarafından yönetilmektedir.. Aslında, bizim küçük bir şehrimiz kadar olan bu yerde halk isyanda .. Aylardır sokaklarda devam eden isyanı kanlı bir şekilde bastıran iktidara bağlı güçler yetmemiş olacakki; Sünni Sudi Arabistan, bu ülkenin halk isyanını bastırmak için apar topar asker gönderdiği bildiriliyor..
Yani oradaki, baskı ve zulme karşı ayaklanan şii halka uygulanan katliam tüm dünyanın gözlerinden uzak bir şekilde ve basın organlarında yeteri kadar haber olarak yer almamaktadır.. Halk direnişi hemen hemen sonuç vermek üzere.. Halkına karşı acımasız ve futursuzca katliam uygulayan Bahreyn'nin diktatörü yetmezmiş gibi şimdi de, Sudi kralı asker göndermiş..
Sudi kralı kendi başına böyle bir karar alamaz..!
Acaba bu cesaretin kaynağı ne olabilir sizce?

Ortadoğu, Ortadoğu olalı böyle zulüm görmemiştir herhalde..
Neden kimse Bahreyn içinde bir şeyler yapmıyor..? Oradaki halk şii olduğu içinmi?
Acaba neden?
Sizce, Ortadoğuya demokrasi gelirmi?
Ne dersiniz?


Bahreyn de ABD nin en büyük askeri üssü var olduğu kaynaklarca belirtilmektedir.. Yeterlimi?

EvcioğluHaber-18.03.2011-Perşembe

Hiç yorum yok: