21 Mart 2011

"EDP" ZİYA HALİS'TEN BOŞALAN GENEL BAŞKANINI SEÇTİ

"EDP" ZİYA HALİS'TEN BOŞALAN GENEL BAŞKANINI SEÇTİ

EvcioğluHaber-
Sn; Ziya HALİS''in Genel Başkanlıktan ayrılmasıyla boşalan Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) genel başkanını seçti..

Yeni Genel Başkan; DOÇ. DR. FERDAN ERGUT

EDP Genel merkezince yapılan duyuru aşağıdadır..

Basına ve Kamuoyuna
21 Mart 2011
Sayın Ziya Halis’in partimizin Genel Başkanlığından istifasının ardından 20 Mart 2011 Pazar günü toplanan Parti Meclisimiz, Sayın Doç. Dr. Ferdan Ergut’u Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanlığına seçmiştir.
Parti Meclisi toplantısına Diyarbakır Newroz’unda bulunduğu için katılamayan Sayın Ziya Halis, gönderdiği mesajda şunları belirtmiştir:
“Sevgili EDP’li yol arkadaşlarım,
13 Mart 2010’dan bugüne dek EDP fikriyatını hayata geçirmek için; eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye’yi kurmak için birlikte çalıştık, emek sarf ettik. Bu süre boyunca dostluk ve dayanışma içinde olduk, bundan sonra da bu dayanışma ve dostluk sürecektir. Önemli olan isimler, mevkiler, makamlar, kurumlar değil EDP’yi oluşturan fikriyattır. Bu duygu ve düşüncelerle bugüne kadar birlikte çalıştığımız, yan yana olduğumuz bütün yol arkadaşlarıma, EDP’ye emek verenlere teşekkürü bir borç bilirim.”
EDP Genel Başkanı seçilmesinin ardından bir konuşma yapan Ferdan Ergut, EDP projesine en başından beri çok inandığını söyleyerek, bu siyasal projenin çok önemli bir boşluğu doldurduğunun altını çizdi. Ancak, EDP’nin kendi dışındaki gelişmelerden etkilenebilecek talihsiz bir zamanda ortaya çıktığını ifade eden Ergut, buna rağmen EDP’nin bir yıl boyunca ayakta kalmayı ve örgütlenmeyi başardığını, önemli politik etkinlikler düzenlediğini, ortak EDP kimliğinin ve tavrının şekillenmeye başladığını, kendisinin de bunun gelişmesi için çalışacağını belirtti. Bir yıllık mücadele süreci içinde EDP'nin en büyük kazanımının Ziya Halis olduğunu söyleyen EDP Genel Başkanı Ferdan Ergut, Ziya Halis'e teşekkür etti.

EDP Genel Başkanı Doç. Dr. Ferdan Ergut bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
“Bir Newroz gününde Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin Genel Başkanlığı’na seçildim. Orta Doğu halklarının barış ve kardeşlik gününde, toplumsal barış için mücadele eden bir partinin Genel Başkanlığı’na layık görülmenin onurunu taşıyorum.
Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin işgal ettiği fikri zeminin Türkiye siyasetinde başka bir sahibi yoktur. Bizler, emekçilerin sınıfsal konumları nedeniyle yaşadıkları adaletsizlikler ile geniş toplumsal kesimlerin kimlikleri veya inançları nedeniyle yaşadıkları mağduriyetler arasında bir hiyerarşi ilişkisi kurmayı reddettik. Bu her iki mağduriyet biçimini de insanca yaşamanın önündeki temel engeller olarak kabul ettik. Bunların ortadan kaldırılmasının ise ancak mağdurların bir araya gelmesi ve birbirlerinin sözlerini çoğaltmasıyla mümkün olabileceğini savunduk.
Bu ülkede yaşadığımız her gün, bu iddiaların nasıl da hakiki bir zemine oturduğunu bizlere gösteriyor. Sermayenin ve müesses nizamın bütün çabalarına rağmen Türkiye siyasal sisteminin dikişleri tutmuyor. İktidarın kurduğu hegemonyayı geriletecek yegâne gücün, sistemin mağdurlarının yan yana gelecekleri bir zemin üzerinde oluşacağı açıkça ortadadır.
Genel Başkanımız Sayın Ziya Halis’in bir yıl boyunca büyük bir özveriyle yürüttüğü görevi devralmanın zorluğunun ve getirdiği sorumluluğun farkındayım. Onun başkanlığında geçen bu bir yıl aslında ortak EDP kimliğinin oluştuğu bir yıldı. Türkiye’nin dört bir yanında bu mücadeleye gönül vermiş herkes O’nun birleştirici ve demokrat kişiliği sayesinde EDP kimliğinde buluştu ve yerellerde canla başla EDP’yi ve EDP fikriyatını örgütledi.
Bundan sonra da bütün örgütümüzle birlikte omuz omuza mücadele vererek eşitlik ve demokrasi fikriyatını toplumda yaygınlaştıracağız. Sosyal demokratları, sosyalistleri, etnik kimlikleri veya inançları nedeniyle mağduriyet yaşayan bütün toplum kesimlerini eşitlik ve demokrasi zemininde buluşturacağız ve müesses nizamın hegemonyasına karşı başka bir Türkiye’nin mümkün olduğunu göstereceğiz.
Yolumuz açık olsun…”
Ferdan Ergut Kimdir?

Doç. Dr. Ferdan Ergut, 1967’de İstanbul’da doğdu. Yüksek öğrenimini 1989 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamladı.

1994 yılında New York –ABD’de New School For Social Research’te yüksek lisansını, 2000 yılında da aynı üniversitenin Siyaset Bilimi ve Tarihsel Çalışmalar bölümlerinde doktorasını tamamladı.


Çeşitli ulusal ve uluslararası dergilerdeki makalelerinin yanı sıra
"Modern Devlet ve Polis: Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Toplumsal Denetimin Diyalektiği (İletişim Yayınları, 2004)" adlı kitabın yazarıdır.

Ayrıca
Tarihsel Sosyoloji: Stratejiler, Sorunsallar, Paradigmalar (Tarih Vakfı ve Dipnot Yayınevi, 2007. Ayşen Uysal ile birlikte) ve II. Meşrutiyeti Yeniden Düşünmek (Tarih Vakfı Yurt Yayınları, 2010) kitaplarını derlemiştir.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi Tarih Bölümünde doçent olan Ferdan Ergut,
Tarih Vakfı Başkan Yardımcılığı görevini de yürütmektedir.

Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Merkezi


EvcioğluHaber-21.03.2011-Pazartesi

Hiç yorum yok: