21 Mart 2011

EYVAH DEMOKRASİ GELİYOR.!

EYVAH DEMOKRASİ GELİYOR.!

EvcioğluHaber- Evet ! Demok-rasi geliyor..! Malisef, demokrasi geliyor..!
Libya bombalanıyor..
Egemen sistemin sömürgecileri demokrasi getirecekler Ortadoğu'ya.. Ortadoğu'nun petrol rezevleri dünyanın tüm akbabalarını arap ülkelerinin ve dolayısı ile İslam ülkelerine yönlendirmiş durumdadır.
Toplumsal hafıza yitirilmediyse, henüz unutulmadıysa dün..!
Irak'ta kitle İmha silahları (Nükleer başlıklı füzeler ve atom bombası gibi) var ididasıyla Irak işgal edildi..
Halka katliam ve zulum uygulayan diktatör Saddam Hüseyin'den kurtulmak isteyen halk, kendini ahtabotun kollarında buldu.. Deyim yerinde ise; yılandan kaçarken timsahın doymak bilmeyen obur iştahında parçalandı..
Yani; Diktator Saddamın zulmü, İşgalci güçlerin uyguladığı katliam, vahşet ve tecavüzlerinin yanında hiç bir şey kaldı..
Ama; savaş örgütü Nato, Irak'a demokrasi getireceğim diye yola çıkmış, ancak; getire getire kan ve göz yaşından başka yıkılmış bir Irak'tan ve petrol kuyularından çıkan petrolü kendi ülkelerine savaş tazminatı olarak taşımaktan başka, milyonlarca ölü ve milyonlarca sakat insan, tecavüze ugramış çocuk ve kandınlardan başka geriye bir şey bırakmamıştır.. Ama, bunların tek bir nedeni vardır; "Irak'a Demokrasi getirmek için " yapılmıştır tüm bunlar..
Eee, herşeyin bir bedeli vardır..
Eğer, demokrasi istiyorsanız; katliam, ölüm ve tecavüzlere katlanacaksınız.!!!

Evet.! Ortadoğu halklarıda Demokrasi istiyor..!
Aman dikkat..!
Demokrasi öyle kolaylıkla gelmez..
Çok büyük bedelleri vardır..
Ey halk.? Ülkenizde ne türden yeraltı ve yerüstü kaynak- zenginlikleriniz var..?
Yani, sizin ülkenize 'demokrasi getirenlerin ne karı olacak.?'
O kadar masraf edecekler..
Her tarafı bombalayacaklar.. !
Bunların parasını kimden alacaklar.. ?

Bu günlerin en önemli gündemi; Libya diktatörü Muammer Gaddafi'nin halkına uyguladığı katliam ve zulümdür..
Libya halkı özgürlük ve demokrasi istiyor.. Gaddafi bu talebi şiddet ve kanla bastırıyor..
Evet; Libya halkı bu zulümden kurtarılmalı..! BM'in aldığı kararla, Nato Libya'yı, Fransızların başrolünde bombalamaya başladı.. Tabii, ABD yi unutmamak gerek.. Ayrıca; diğer Nato üyeleri de olmak üzere..
Evet.! Eyvah ! Libya'ya demokrasi geliyor dememek için, umuyoruz gerçek bir demokrasi tüm dünya ülkelerinde yaşanır..
Yani; binlerce ton bombaların düştüğü yerde bitecek ot kalırda; demokrsi yeşerir.. Canlı kalırda; demokrsi denen tek dişi kalmış yaratığı görür.. Çocuklar kırlarda koşar oynar, çiçek toplayarak..! (Bomba parçaları arasında) Çokmu uzak.? Yani; demokrasi, dünyaya..!?
***
Bir ayrıntı daha.!
Libya'nın demokrsiye ihtiyaç duyduğunu anlayan emperyalistler ( barış severler.!) Yemen'de günlük 30-40 kişi öldürülüyor hükümete bağlı askerler tarafından.. 100'lercesi de sakat kalıyor.. Ne için? özgürlük ve demokrsi istiyorlar..! Ancak; demokrsi aşıkları olan batılı devletler göremiyorlar, görmüyorlar..!
Yemen halkının demokrasiye ihtiyacı yok demekki?
***
Bahreyn.!
Bahreyn, Ortadoğu'nun en garip ülkelerinden birisi..
Bu ülkede yaşayanlarda, özgürlük rüzgarına kapıldı sokaga çıktı.. Onlarda demokrasi istiyorlar..
Aylardır katliamlara ve zülme karşı direniyorlar.. Her gün, Bahreyn'de 100'lerce kişi katlediliyor.. 100'lercesi yaralanıyor, sakat kalıyor..
Libya'ya istenmediği halde koşa koşa ve 'demokrasi getirmek düşüncesiyle' giden egemen devletler; neden Bahreyn'e gidip her gün yaşanan bu katliamı durdurmuyorlar..? Ne dersiniz? Bahreynde öldürülenler insan değilmi dersiniz?
Okyanusta yaralı balinayı kurtarmak için milyarlarca doları harcayanlar? Acaba, Bahreyn'e neden gitmiyorlar..?
Üstelik Sudi Arabistan kralı, Bahreyn hükümetine destek ve uygulanan şiddet ve katliamın başarılı olması için oraya katliamcı askerler gönderirken..? Söylermisiniz?
Libya'da yaşananlardan daha mı az .?
Bahreyni kimse unutmuyor.. Egemen medya, üstünlerin çıkarları doğrultusunda yayın yaptığı ve neyi ön plana çıkartacağını oradaki çıkarlarının tehlikeye girmesiyle belirleniyor..
Aslında gerçek şu: Bahreyn de mevcut diktatörün başarılı olması, Ortadoğuya şekil vermek isteyenlerin tamda istedikleri bir şey..
Yani; mevcut düzenin devam etmesi emperyalistlerin işine geliyor.. Yani; günde 100'lerce insan ölüyormuş..! Hiç önemli değil, ölsün..!
Düzenin devamı için her gün binlercsi ölebilir..! Hiç önemli değil.. Yeterki; orada bulunan Ortadoğu'nun en büyük askeri üstlerine bir helal gelmesin..! Bahreynde ABD'nin en büyük askeri üssü bulunuyormuş..
Bahreyn halkının %80 i Şİİ nufusu oluşturuyor.. İktidarı Sünni'lerin elinde bu şekil yıllardır hep böyle gidiyor.. Hiç değişmiyor.. Bu gün hayır diye başkaldırdılar.. Bunun bedeli de kan ve göz yaşı olarak halka uygulanıyor..

Sonuç; Bahreyn gözlerden uzakta.. Her gün 100'lerce ölü.. Katliam yaşanıyor.. Demokratik- müreffeh batılıların gözü önünde hergün cinayet işleniyor.. Hiç önemli değil öldürülsün..!
Çünkü; egemenlerin çıkarını tehdit eden bir durum henüz yok....
Demokrasi filanda önemli değil hani..
Herkes için demokrasiye gerekte yok zaten..!
Yeterki; Irak'tan sonra Libya'yada demokrasi gelsinde.. Gerisi ne gerek demokrasi, memokrasi.....!?
Bombalarla gelen demokrasi.. Ortadoğu'ya hayır getirirmi bilinmez ama; Demokrasi bombalarla gelmez bu bir gerçektir...


EvcioğluHaber-21.03.2011-Pazartesi

Hiç yorum yok: