17 Haziran 2009

"Karanlığa karşı yürüyelim"

"Karanlığa karşı yürüyelim"

Alevi örgütleri, 35 aydının yakılarak öldürüldüğü Madımak Oteli için verilen sözlerin tutulmadığını vurguladılar.
Sivas Madımak Oteli'nde 35 aydın ve sanatçının yobazlar tarafından yakılarak öldürülmesinin 16. yıldönümünde Alevi birlikleri otelin önünde toplanarak "Karanlığa karşı birlikte yürüyelim" çağrısı yapacak.

Mehmet Menekşe

Cumhuriyet- Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) öncülüğünde bir araya gelen 38 Alevi sivil toplum örgütü ortak bildiri yayımlayarak 2 Temmuz 1993’te yaşanan katliamın insanlık suçu olduğunu vurguladılar.

2 Temmuz günü Madımak Oteli’nin kamulaştırılarak müzeye dönüştürülmesi taleplerinin bir kez daha dile getirileceğine dikkat çekilen bildiride şöyle denildi:

Otelin altındaki kebap lokantası demokratik Alevi hareketinin ısrarlı mücadelesi sonucu boşaltılmış olsa da 35 canımızın yakıldığı Madımak Oteli halen otel olarak işletilmeye devam etmektedir. Sıvas’ın da Türkiye’nin de bu ayıptan kurtulması için Madımak Oteli’nin hemen kamulaştırılarak müzeye dönüştürülmesini istiyoruz.”

Bu konuda verilen sözlerin hiçbir şekilde yerine getirilmediğine dikkat çekilen açıklamada katliam sırasında “Cumhuriyet burada kuruldu, Sıvas’ta yıkılacak”, “Şeriat isteriz” sloganları atıldığı anımsatıldı. Katillerin bir bölümünün halen dışarıda gezdiğine de işaret edilen bildiride şu ifadelere yer verildi:

Katliamları, aşağılamaya, horlanmaya, yok saymaya hayır diyebilecek bu ülkenin toplumsal vicdanı ile buluşmak istiyoruz. Bu ülkede adalet, demokrasi, eşitlik istiyoruz. Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Çerkez, inanan, inanmayan ayırımı yapmadan ‘Benim Kâbem insandır’
diyenler, 2 Temmuz 2009 Perşembe günü saat 10.00’da Alibaba Mahallesi’nde bulunan Pir Sultan Abdal Cemevi önünde buluşalım ve Madımak Oteli önüne, karanlığın üzerine birlikte yürüyelim.”

Cumhuriyet-17 Haziran 2009

Hiç yorum yok: