KIRMIZI BİBER
YOĞURT
YEŞİL ÇAY
Bağışıklığı güçlendiren “epigallocatechin gallate” isimli kimyasalı içerir. Günde 3 fincan tavsiye ediliyor.
GİNSENG
ABD’li bilim adamları günde 2 tane 200mg’lık ginseng kökü kapsülü alan insanların grip riskinin yüzde 31 azaldığı belirlendi. Bağışıklığı harekete geçirir.
BADEM
Hastalıklarla savaşan antioksidan E vitamini bakımından zengindir. Gripten korunmak için her gün bir ara öğün olarak 24 tane badem yemeye çalışın.
PATATES
İçindeki “beta carote ”, gribe karşı koruma özelliğini verir. Vücutta A vitaminine çevriliyor ve grip tedavisinde önemli rol bir oynuyor.
TAVUK SUYUNA ÇORBA
SARIMSAK
ZENCEFİL
CEVİZ
Antioksidan selenyum soğuk algınlığı, grip ve kansere karşı koruma sağlar. İçindeki selenyum oranı diğer tüm gıdalardan 10 kat oranında daha fazladır.
TURUNÇGİLLER
BAL
LAHANA
MANTAR
BALIK
SOĞAN
http://www18.gazetevatan.com
***********************************************
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder