23 Eylül 2010

Cami bile yakılmış...

Cami bile Yakılmış...

EvcioğluHaber- Vatan gazetesinde yayımlanan bir habere göre; Özal’a suikastın gerisindeki isim iddiasıyla suçlanan ve Kıbrıs’ta sivil direnişi örgütleyen isim olarak bilinen emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu, “Halkın mukavemetini artırmak için düşman yapmış gibi bazı değerlere sabotaj yapılır. " diyen emekli Org. Yirmibeşoğlu "Mesela bir cami yakılır... Kıbrıs’ta biz bunu yaptık. Bir cami yaktık” dediği ifade edilmektedir..


HALKIN MUKAVEMETİ


Yıllar önce gazeteci Fatih Güllapoğlu’na söylediği, “6-7 Eylül olayları Özel Harp işidir ve muhteşem bir örgütlenmedir” şeklindeki sözlerine de açıklık getirmek istedi. Yirmibeşoğlu, “1971’de Özel Harp Dairesi’ne Kurmay Başkanı oldum. 6- 7 Eylül olayları 1955’te oldu. O tarihte Özel Harp Dairesi yoktu zaten. Kıbrıs için kurulan Seferberlik Tetkik Kurulu vardı dedi.


Özel Harp Dairesi’ni HABERTÜRK’e anlatırken tarihi bir sırrı ağzından kaçırdığı ve şöyle dediği ifade edilmektedir.. “Halkın mukavemetini artırmak için düşman yapmış gibi Kıbrıs’ta bir cami yaktık.”

HABERTÜRK muhabirinin “Cami mi yaktınız?” diye sorması üzerine ağzından kaçırdığını fark eden Paşa “Mesela diyorum...” diyerek toparlamaya çalıştı. Seferberlik Tetkik Kurulu’nun 1953’te kurulduğunu belirten Yirmibeşoğlu, “Kurulun üç tane subayı vardı Ankara’da Karanfil Sokak’ta. Yeni bir teşkilattı, Kıbrıs’ta EOKA’ya karşı silah göndermek için” dedi..

Gazete Vatan
*****
Manevi değerleri kullanarak yapılan provakasyonlar sonucunda ülkemizde kardeş kardeşi boğazladığı belleklerimizde henüz tazeliğini korumaktadır..
Umuyoruz ve diliyoruzki; artık bu korkunç olaylar yaşanmaz bir daha..


EvcioğluHaber-23.09.2010

Hiç yorum yok: