13 Kasım 2010

Kültür ve Turizm Bakanı; "TRT'ye Ağcanın çıkarılmasını, Şiddetle eleştiriyorum"


Kültür ve Turizm Bakanı; "TRT'ye Ağcanın çıkarılmasını, Şiddetle eleştiriyorum"


EvcioğluHeber- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay " Şiddetle eleştiriyorum" dedi..
Abdi İpekçi'nin ve Papa 'ya yapılan suikastın tetikçisi olarak yıllarca cezaevinde kalan ve bir süre önce salıverilen; Mehmet Ali Ağca’nın TRT televizyonunda yayınlanan programına çıkarılmasına ilişkin açıklama yaptı.. Günay; "Şiddetle eleştiriyorum. Mehmet Ali Ağca, Türkiye’nin yüzünü çeşitli olaylarda kızartmış bulunan bir insandır" dedi.

Halktan alınan vergilerle yayınını sürdüren ve yayın ilkelerinde ; tarafsız olması gereken, Devletin resmi yayın organı olan TRT Televizyonu, özellikle televizyonun en çok izlendiği akşam erken saatte yayınlanan bir proğrama, Ağca'nın çıkarılması ve yazdığı iddia edilen kitabın tanıtımının da yapıldığı öne sürülen proğram ile ilgili Sn; Ertuğrul Günay, dayanamayarak şiddetle TRT'yi ve proğram yapımcısına hitaben; "Takibat yaptıracağım "
dedi..

Basında yer alan haberlere göre;

"Takibatın TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile mi ilgili olacağı" sorusuna ise; "Bu programın sorumlusu kimse" diyen Günay; "Mehmet Ali Ağca, Türkiye’nin yüzünü çeşitli olaylarda kızartmış bulunan bir insandır." ifadesinde bulundu..


13.11.2010


Hiç yorum yok: