30 Mayıs 2011

Savcı; "12 Eylül Darbecilerini, "Zanlı" sıfatıyla ifadeye çağırdı."

Savcı; "12 Eylül Darbecilerini, "Zanlı" sıfatıyla ifadeye çağırdı."

EvcioğluHaber- 12 Eylül 1980 cuntacıları "ZANLI SIFATIYLA" İFADEYE ÇAĞRILDI..

kenan evren e saygı göstermeyen gençlik

12 Eylül Askeri darbesiyle Türkiye'nin sivil Parlementer demokrasisini askıya alarak, siyasal partiler, sendikalar ve tüm demokratik kitle örgütlerini kapatıp, mal varlıklarına el koyarak, 1.500.000 insanı fişleyen, milyonlarca insanı sistematik bir şekilde işkenceden geçiren, daha henüz Anayasamıza göre bile reşit sayılmayan çocukların asılması emrini veren ve hala o karanlık dönemi yaşayan insanların rüyalarında hayalet olarak varlığını sürdüren darbeciler "sizler, bu zulmün Türk toplumuna yapılması için emir verdinizmi?" diye Türk savcılarınca çağrıldı..

Bu çağrı önemlidir..
Çünkü; bir karanlık dönemin muktedirleri, demokrasi düşmanlarının Türk adaleti tarafından hesap soruluyor olaması bile çok önemli..
Nedeni ise; darbecilerin bir gün mutlaka şatafatlı koltuklarından kalkıp; sanık sandalyesinde hesaba çağrılması ülkemizin geleceği açısından çok önemlidir..
Yani; Türkiye darbelerle yüzleşmeli ve 12 Eylül gibi karanlıkta kalan bir dönemi mutlaka ve mutlaka aydınlatmyı başarmalıdır..
Uygar bir dünyada bu ülke açısından bir krıterdir.. Ölçüdür..
Dünyada kendi cuntacılarıyla hesaplaşmayan tek ülke konumundaydı..!
Ama; Bu gün gelen Savcının Malum Darbeci Generalleri ifadeye çağırması milyonlarca insanın yüreğine su serper niteliktedir..

Umut her daim vardır..
İnsanlık var olduğu sürece....!

Umut yaratan bu süreç, umuyoruz ki; yeniden umutları bitiren bir sonla bitmez ve darbe ve darbecilerin topluma yaptıkları yanlarına kalmaz ve Türk Adaletine hesap verirler..

Güncelleme; 31.05.2011-10:00

EvcioğluHaber-30.05.2011-Pazartesi

1 yorum:

Osman Öztürk dedi ki...

Haberinizi okuyunca umutlandım. İşkencecilerin yargılacağını duymak, muktedirlerin de bir gün gelip hesap vereceğini görmek umutlarımı yeşertmeye yetti. Yaşı küçük çocuğun yaşını büyüterek acımadan idam edenlerin ilk başta vijdan yoksunu ve adalet duygusundan yoksun insan olduğu ortadadır. Okullar bile işkence hanelere çevrilip; kadın kız, çocuk genç öğretmen bilim adamı demeden, sisteme muhalif olan insanlar sistemli bir şekilde işkenceden geçirildi..
Evet tüm dünyada insanlık suçu sayılan işkenceyi, kendi insanına yıllarca esir aldığı çocuklara uygulayan darbecilerin Adalete hesap verecek olması en güzel bir haberdir..

Darbecilerin yargılama sonucunda zindana tıkılmalarını da görmek inşallah nasip olur..