25 Ağustos 2009

“ SOLDA YENİDEN YAPILANMA ŞART “ ÖSH.

“ SOLDA YENİDEN YAPILANMA ŞART “


Abdullah Çiftçi

Özgürlükçü Sol Hareket Türkiye Koordinasyon Yürütme Üyesi Çiftçi Türkiye'de yeni Bir Sol Harekete İhtiyaç Olduğunu Söyledi.

Özgürlükçü Sol Hareket Türkiye Koordinasyon Yürütme Üyesi Abdullah Çiftçi, Artvin, Rize ve Trabzon’dan sonra Giresun’da da görüşmeler yaparak oluşumla ilgili bilgiler verdi.

Türkiye’de mevcut solun halkın ihtiyacına cevap vermediğini, solda yeni bir merkez oluşturmak için ortak akıl çerçevesinde toplumsal vicdana sahip bireylerin emek ve inisiyatifi ile eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik bir iktidar hedefleyen yeni bir sol merkez oluşturmanın şart olduğunu, belirten Abdullah Çiftçi, İstanbul Bağımsız Millet Vekili Ufuk Uras ve Türkiye Sol tarihinde geçmişten örnekleri var olan tarihsel buluşma kapsamında alevi toplumsal muhalefetinden, demokratik Kürt hareketine,yüzünü sola dönmüş sosyal demokratlardan, sosyalistlere ,işçilerden, işsizlere, kadınlardan, gençlere, kamu çalışanlarından, aydınlara, akademisyenlerden, toplumun tüm mağdurlarına bütün toplum kesimlerini kapsayacak çevreler ile birlikte hareket ettiklerini söyledi.

Çiftçi : “ Bütün il ve ilçelerde olduğu gibi bir süredir Karadeniz’de basın açıklaması ve toplantılar yapıyoruz. Giresun’dan sonra Ordu, Samsun ve diğer illerde de görüşmelerimiz sürecektir. Tüm bu faaliyetlerin ardından yapmış olduğumuz tarihsel buluşmaya çağrı kapsamında yer alan tüm toplum kesimleri ile birlikte yapılacak geniş katılımlı toplantılar sonucunda nasıl bir siyasal süreç ve yol haritası olacağını birlikte kararlaştıracağız dedi.

Fındık konusuna da değinen Çiftçi “ Üreticilerin sıkıntılarını yakından biliyoruz. Bu doğrultuda Karadeniz’de sivil toplum kuruluşları ve çiftçilerle temaslarımız oldu. Bize düşen ne varsa elimizden geleni yapacağız “ diye konuştu.


Not: Yukarıdaki açıklama Giresun yerel basınında; Yeni Giresun, İleri ve Bulancak Egemen gazetelerinde yer almıştır.

Bize ulaştıran: ÖMER ERMİŞ (omerermis@gmail.com) adına

pltfrm@googlegroups.com

Hiç yorum yok: