14 Kasım 2009

Emekliler açlık grevine başladı

Emekliler açlık grevine başladı

Emekliler açlık grevine başladı
"Ömrümüzün en güzel yıllarında çalıştık, şimdi"


14 Kasım 2009 20:13

'Ömrümüzün en güzel yıllarında çalıştık, emekli olduk, bugün insanca bir yaşamı sürdürme olanağından yoksunuz!"

DİSK'e bağlı Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) üyesi bir grup emekli, Kartal'da açlık grevine başladı.

Kartal Meydanı'nda toplanarak, 'Haklarımız için açlık grevindeyiz' yazılı pankart açan ve ellerinde dövizler taşıyan Emekli-Sen üyeleri, çeşitli sloganlar attı.

Emekli-Sen Kartal Şube Başkanı Emir Babakuş, yaptığı açıklamada bugün Türkiye'de milyonlarca işsizden sonra en zor koşullarda yaşam mücadelesi vermeye çalışanların emekliler olduğunu söyledi.

Babakuş, Türkiye'de yaşayan birçok emeklinin açlık sınırı altında sefalet çektiğini belirterek, 'Ömrünün en güzel yıllarında çalışarak emekli olan bizler, bugün ülkemizde insanca bir yaşamı sürdürme olanaklarından yoksun, toplumun en mağdur kesimlerinin başında geliyoruz. Bunun nedeni, yıllardır Türkiye'de uygulanan ekonomik ve sosyal politikalardır' dedi.

Emekli-Sen üyeleri olarak böyle bir anlayışa teslim olmayacaklarını ifade eden Babakuş, taleplerini kamuoyuna duyurmak ve emekliler adına kazanıma dönüştürmek için 4 günlük dönüşümlü açlık grevine başladıklarını kaydetti.

Maaşlarının insanca yaşayacak bir seviyeye çıkarılmasını, TÜFE farkı alacaklarının ve eksik ödenen KEY'lerin ödenmesini, Türkiye'nin de taraf olduğu uluslararası sözleşmelere dayanarak kurulan Emekli-Sen'in emekliler adına taraf alındığı statü yasasının derhal çıkarılmasını istediklerini ifade eden Emir Babakuş, 17 Kasım Salı akşamı Ankara'ya hareket ederek bu taleplerini Parlamentoda grubu bulunan siyasi partilere ileteceklerini belirtti.

Basın açıklamasının ardından Emekli-Sen üyeleri, Kartal'daki sendika binalarına giderek 4 günlük dönüşümlü açlık grevine başladı


14.11.2009 20:13:25

* http://www.renkhaber.com*

Hiç yorum yok: