14 Kasım 2009

İzzettin Doğan, yine Alevi mitingini eleştirdi

Doğan yine Alevi mitingini eleştirdi

Doğan yine Alevi mitingini eleştirdi
Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan yine Alevilerin yaptığı mitingi eleştirdi


13 Kasım 2009 18:13

Bir TV programında geçen haftasonu yapılan ve yüzbinlerce Alevi ile Alevi dostlarının Alevi hakları için biraraya geldiği mitinge 'Amaç Kürt hareketiyle Alevileri birbirine monte etmektir. Bu yapılan olay Alevilerin haklarını almaya yönelik bir hareket değil, Ali Balkız'ın Kürtlerle Alevileri birleştirme politikasıdır' diyerek küçültmeye çalışan Doğan 'Amacı vatandaşı siyasi açıdan kanalize etmek isteyen birisine CEM Vakfı peki diyemez. Parti kurmak istiyorlarsa Sayın Erbakan'ın zamanında yaptığı gibi Sünni İslam'ı kullanarak siyaset yapıp iktidara gelme çabalarınının Alevi versiyonunu yapmamalılar' diye konuştu.

13.11.2009 18:13:34

*http://www.renkhaber.com/ *

1 yorum:

Hüseyin dedi ki...

Sn; İzzettin Doğan,
Sizin misyonununuz nedir? Siz, hangi medrese eğitiminden geçtiniz.? Alevi toplumuna yaptığınız kötülüğü sizden başka kimse bu kadar beceremez.. Alevi toplumu sizin gibi hınzır paşalırı iyi bilir. Bunuda sizin bilmenizde yarar var.. ARTIK BIRAKIN, DEDE OLMAYA ÇALIŞMAYI DA, DİYANETE GİDİN SİZE AYRILAN DİRLİĞİNİZİ ALIN.. YAPTIKLARINIZIN KARŞILIĞI OLARAK..
Yakında,şeyhülislam yardımcısıda olursun eminim...

Latin ata sözü; " İYİLİKMİ YAPMAK İSTİYORSUN..? ÖNCE ZARAR VERME"

Alevileri gerici ve sağcılaştırmaya çalışmaktan vaz geç..Pirimiz Hace Bektaş-ı Veli bilmiyormuydu Alevilere cami yapmayıda sen camiye Alevileri götürmeye çalışıyorsun.. Hace Bektaş Dergahına gittiğinde bir bak: Dergahın yapıldığı tarih ile sonradan giydirilen caminin tarihi arasında 600 yıl var.. Tamda anadoluda Alevilerin ve yeniçerlilerin katledildiği tarihte 1834 yılında yapılmıştır.. Hızır paşalığı bırak lütfen, acıtma Pir Sultan'ların canını cananını..

Bu yol insanlarkın yoludur..!