14 Ocak 2010

BAKANLIK SUSTU, GRİP BİTTİ

BAKANLIK SUSTU, GRİP BİTTİ

13.01.2010 - 10:46

Domuz gribinin ilaç firmalarının oyunu olduğu iddiaları yaygınlaşırken, Sağlık Bakanlığının ölüm vakalarını açıklamaktan vazgeçmesi ile, panik de sona erdi.

ANKARA - Büyük tartışmalara yol açan domuz gribi paniği, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın suskunluğu ile gündemden düştü. Bakanlık her hafta domuz gribinden ölenleri düzenli olarak açıklamaktan vazgeçince, korku havası da dağıldı. Avrupa Konseyi’nden gelen açıklamalarla şaibeli bir hal alan domuz gribi konusunda ilginç gelişmeler yaşanıyor. Domuz gribinin bir anda dünyaya korku salan ve küresel korku sayesinde milyarlarca lirayı cebe indirecek olan ilaç ve aşı üreten firmalar tarafından idare edilen “sahte bir salgın” olduğu iddiaları Avrupa’yı sarsıyor.
DURMUŞ ‘’AŞILAR ELDE KALDI’’
Başbakan Erdoğan ile aşı polemiğine giren Sağlık Bakanı Recep Akdağ da, önce periyodik olarak her hafta gripten ölenlerin sayısını açıklamaktan vazgeçti. Sağlık Bakanı’nın suskunluğu sonrası, Ocak ve Şubat aylarında ‘’En yüksek seviyeye çıkacağı’’ öne sürülen domuz gribi paniği de bitti. Domuz gribi konusunda Sağlık Bakanı’nın halkı gereksiz yere paniğe soktuğunu öne süren MHP’li eski Bakan Osman Durmuş ‘’Bakan Akdağ, aşılar elinde kaldığı için telaşlı, çelişkili açıklamalar yaptı. Bu kadar cehalet, ancak tahsil ile olur’’ dedi. Sağlık Bakanlığı son olarak 43 milyon doz aşı bağlantısı yapıldığını belirtilerek, ihtiyaca göre alım miktarının azaltıldığını vurgulamıştı. İngiltere’de domuz gribi yüzünden 65 bin kişinin öleceği hesaplanmış, ancak geçen haftaya kadar sadece 5 bin kişinin virüs kaptığı ve 251’inin hayatını kaybettiği belirlenmişti. Tüm dünyada domuz gribinden ölenlerin sayısı da 8 bin 750’ye ulaşmış bulunuyor.

** http://www.gazeteport.com.tr/ **

Hiç yorum yok: