12 Şubat 2010

TEKEL EYLEMİNE YURTDIŞINDAN DESTEK

TEKEL EYLEMİNE BİR DESTEKDE YURTDIŞINDAN GELDİ

"Durumunu Kavramış İnsanı nasıl durdurabilirsinki?"











Almanya Tersane İşçileri Sendikası, Emekçi kardeşleriyle dayanışma adına Ülkelerinden kalkıp, Tekel işçilerinin hakları için, 58 gündür verdiği mücadelelerinin yanında olduklarını bildirmek için geldikleri öğrenildi..

"Emekçilerin kazanımılarının kendilerinin kazanımı olduğunun bilincinde oduklarını, bir kezde Türkiye'de işçi kardeşlerinin yanına gelerek durumu yakından görerek yanyana olduklarını ve takipçisi olacaklarını anlatmaya geldiklerini,

Buradan ülkelerine döndüklerinde de bu mücadelenin peşini bırakmayacaklarını, takipçisi olup; uluslararası platforma taşıyacaklarını bildirdikleri öğrenildi.
Tekel işçileriyle birlikte "Durumunu kavramış insanı nasıl durdurabilirsinizki?" yazılı pankartlarıyla, sakarya cadesinde meşaleli yürüyüşede katıldılar..

KESK ve DİSK Tekel işçileriyle dayanışmasını sürdürüyor.

Akşam saatlerinde yüksel cadesinde toplanan (KESK ) Kamu Emekçileri Konfederasyonuna bağlı emekçiler ile DİSK'e bağlı işçiler, ellerinde meşalelerle yoğun bir katılımla, Tekel işçilerinin eylem çadırlarının bulunduğu
TÜRK-İŞ Genel Merkezi önüne yürüdüler..

TÜRK-İŞ Genel Merkezi önünde bir konuşma yapan KESK Genel Başkanı Sami EVREN, konuşmasında "Tekel işçilerinin mücadelelerini, kendi mücadeleleri olarak kabul ettiklerini, bu mücadelenin başarıya ulaşması için kendilerininde bütün gücüyle çalıştıklarını" söyledi.
"Kimsenin kuşkusu olmasınki; mu mücadele başarıya ulaşacaktır.
Hatta; şu ana kadar bile bile başarıya ulaşmıştır.. Çünkü; 4/C eski 4/C değil, 4/B eski 4/B değildir.. Emekçilerin mücadelesi, AKP'yi geri adım attırmıştır " dedi.
"KESK olarak diyoruzki; İşçilerde bizim, kamu emekçileride bizim, küçük esnafta bizim. Tüm mağdurların sorunları bizim sorunumuzdur. Bu sorunların çözümü için var gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz." dedi.

KESK Başkanının konuşmasına, eylemcilerde "Direne,direne kazanacağız.", "Yaşasın sınıf dayanışması", "Gün gelecek, devran dönecek. AKP halka hesap verecek" sloganlarıyla destek verdiler.

Konuşmanın ardından, Tekel işçilerinin sözcüsü, KESK ve DİSK'e, kendilerine verdikleri desteklerinden dolayı teşekür ederek, memnuniyetlerini ifade eden konuşmanın ardından, destek için gelen emekçiler eylem alanından ayrıldılar...

(Haber: H. ATA)

ALMANYA İŞÇİ SENDİKALARININ DESTEK FOTOĞRAFLARI
Fotoğraf: H.Gazi TEKİN














Hiç yorum yok: