3 Mart 2010

ENGELLİ DEDENİN HAPSİ SOSYAL DEVLETİN İFLASIDIR

ENGELLİ DEDENİN HAPSİ; SOSYAL DEVLETİN İFLASIDIR


02 Mart 2010
Ankara’da, felçli ve kör olan 61 yaşındaki Dursun Erselligil ödemediği 45 liralık su faturası nedeniyle hapse atıldı. Okur-yazarlığıda olmayan Ersellligil, dava açıldığını da duruşma günü öğrenmişti. Felçli, adam polis aracına bindirilip cezaevine götürüldü.

http://i.milliyet.com.tr/MansetOrtaBolge180_80/fft11_mf337746.Jpeg

Tüketici Dernekleri Federasyonu’ndan (TÜDEF) tepki

Ankara’da görme engelli, vücudu felçli ve kalp hastası 61 yaşındaki Dursun Erselligil’in su faturasını ödemediği gerekçesiyle tutuklanmasına Tüketici Dernekleri Federasyonu’ndan (TÜDEF) tepki geldi .

Sosyal Hukuk Devleti’nin iflası ortaya çıktı.


Dursun Erselligil’in önce 275 TL’lik faturayı ödeyemediği için suyu kesildi. Sonrasında ise yaşlı adam, Ankara Büyük Şehir Belediyesi yetkililerince kaçak su kullandıkları gerekçesiyle mahkemeye verildi ve kaçak su kullandığı gerekçesiyle suçlu bulunarak Sincan L Tipi hapishanesine konuldu.TÜDEF Başkanı Ali Çetin, konuya ilişkin bir açıklama yaparak ASKİ’yi İnceleme Müfettişlerinin her inceleme döneminde yüzlerce usulsüzlük bulduğu fakat adalet kılıcının Ankara Büyük Şehir Belediyesi’ne işlemediğini ifade etti. Çetin, “Hukuk söz konusu Dursun yurttaş ve polise taş atan 5-12 yaş arası çocuklar olunca işlemektedir. Sistemin adaleti, yoksula karşı kaplan iktidara ve yandaşlarına karşı ise kedi. Erselligil meselesinde ‘Sosyal Hukuk Devleti’ iflası ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı. Yaşananların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Çetin şöyle konuştu:
“AKP ‘muhtaç et, sadaka ver, oyunu kap’ politikasıyla sahte sosyal devletçilik yaparak halkı kandırıyor, ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunan Melih Gökçek milyonlarca liralık yıllık fonları sadece yandaşlarına kullanıyorken, ihtiyacı olan yurttaş Dursun’u 275 TL’lik borcu dolayısıyla felçli ve kör olmasına rağmen hapishanelere yolluyor. Asgari ücret ve altında ücrete tabi olan herkese günlük 25 litre su bedava verilmelidir”
Serhat Boztaş Ankara

Birgün

Hiç yorum yok: