19 Mart 2010

Genç Siviller'den Başbakan Erdoğan'a 'One minute'

Genç Siviller'den Başbakan Erdoğan'a 'One minute'

Genç Siviller'den Başbakan Erdoğan'a 'One minute'

18/03/2010 02:51

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İngiltere ziyaretinde söylediği Türkiye'de kalan kaçak Ermenilerin sınırdışı edilmesiyle ilgili sözlerine tepki gösteren Genç Siviller, “Kasımpaşa'da doğdu, İttihatçı oldu. One minute” dediler.

Galatasaray Lisesi önünde 12.30’da basın açıklaması yapan Genç Siviler, taşıdıkları dövizde Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Milletvekili Canan Arıtman’ı, photoshop yardımıyla Talat ve Enver Paşa ile bir araya getirdiler. Taşınan dövizde, 1915’te yaşanan tehcir anımsatılarak Başbakan Erdoğan ile Canan Arıtman birbirlerine kaçak Ermeni işçileri nasıl gönderecekleri konusunda görüş bildirdi. “Kasımpaşa’da doğdu, İttihatçı oldu” dövizleri taşınırken, basın açıklamasını okuyan Ceren Kenar, şunları söyledi:
“2010 Türkiyesi’nde başbakanın ağzından, ironik bir şekilde ’tehcir ettik, yine ederiz’ diyoruz. O zaman sormazlar mı? kıytırık bir alt komisyon kararına tepki olarak bunu yapan devlet, 1915’te ne yapmaz? Ne uluslararası hukukta ne de insan vicdanında yeri olmayan mütekabiliyet esasını büyük devlet adamlığı mı sandınız? En zor şartlarda ekmek paralarını çıkarmaya çalışanlara mı gürlüyorsunuz? ‘Osmanlı mirasını sahipleneceğim’‘ diye, niye Talat Paşa’ların, Enver Paşa’ların avukatlığına soyunuyorsunuz? Sarıkamış’ta bu kadar Müslüman eri bile telef eden bir kafanın Ermeniler’e güllerle gittiği kandırmacasına nasıl inanabiliyorsunuz?
Biz Ermeni kafilelerine yollarda saldıranların değil, Ermeniler’i evlerinde saklayan, onları koruyanların torunlarıyız. Olmak istiyoruz. Bırakınız da, bilmedikleri, duymadıkları yerde yaşamak durumunda kalanlar için, bir ‘one minute’ diyelim. Dedeleri için bir damla gözyaşı dökelim. ‘Yanınızda olamadık’, ‘Rahatsızdık diyemedik’ diye, üzülelim” dedi.

http://www.radikal.com.tr

Hiç yorum yok: