16 Temmuz 2010

Ozan Vicdani hayatını kaybetti

Ozan Vicdani hayatını kaybetti

Ozan Vicdani hayatını kaybetti












15 Temmuz 2010
Hamburg'da yaşayan Halk Ozanı Vicdani, yakalandığı gırtlak kanserindensonra akciğerleride çalışamaz duruma düşünce hayata veda etti.
Tanınmış Halk Ozanı Vicdani (Zeynel Abidin Sönmez-) , Hamburg’da yakalandığı Gırtlak kanseri hastalığından sonra akciğerleri de çalışamaz duruma düşünce yaşama yenik düştü ve yaşama veda etti.

Uzun zamandır yaşamla ölüm arasında kalan Ozan Vicdani dün sabahleyin saat 7.00 sularında Altona hastanesinde yaşama gözlerini yumdu. 11 yıl önce geçirdiği bir ameliyat sonrası ses telleri önemli oranda kesilen Vicdani (Zeynel Abidin Sönmez) Türküleri ve deyişlerinin yanında yüzlerce anlam yüklü, şiirlerini "Yaşlandıkça Güzelleşen Aşk“ isimli kitabında toplamıştı.

12 Eylül 1980 Faşist askeri darbe döneminde yurtdışına çıkan Halk Ozanı Vicdani, Türkiye’de yaşadığı dönem içerisinde bir çok kez soruşturmalara tabi olmuş ve işkencelerden geçmişti.



Hamburg’da 69 yaşında yaşama veda eden ozan Vicdani, sevenleri tarafından Diebsteich kilisesi salonunda düzenlenen sade bir törenden sonra cenazesi yıllardır uzaklaştığı ülkesi Türkiye’ye gönderildi.



Hamburglu halk ozanları Aşır Özer ve Hazır’ın içten deyişleri eşliğinde Ozan Vicdani sonsuzluğa giden yolda dostları arasında bir kutup yıldızı gibi akıp gitti


Halk Ozanı Vicdani Sevenleri tarafından uğurlandı

http://www.hamburghaber.de/
"

Hiç yorum yok: