28 Ağustos 2010

Mars'ı böyle göremedik.!

Mars'ı böyle göremedik.!

mars

Böyle gördük, Gökyüzünü..


27.08.2010- 00:00 Cuma-Ankara

EvcioğluHaber- Bir çok haber sitesinde günlerdir, Mars'ın 27.08.2010- Cuma gece Dünyaya en yakın konumda ve dolunay büyüklüğünde olacak deniliyordu.. Hatta, bir çoğunda ise; çok net hesaplar verilerek; " Gece 00.30'da gökyüzüne bakanlar, ömürlerinde ilk ve tek olacak bir fırsatı yakalayarak Mars'ı görebilecek. Gezegen, Dünya'nın ikinci uydusu gibi görünecek. Mars'ın dünyaya bu kadar yakın gececeği bir sonraki tarih ise 2287 dir" gibi yazılar her yerde idi..

"Dünya'yla Mars, 60 bin yıl aradan sonra yine 'çok yakın' olacak. 27 Ağustos'ta Mars, hem Dünya hem de Güneş'e en yakın konumunda olacak. Bu nedenle gezegen, Ay'dan sonra en parlak gökcismi olarak göz kamaştıracak. 27 Ağustos'ta Dünya'yla Mars'ın uzaklığı 55 milyon 758 bin km. olacak. " denilerek daha da inandırıcı olmak için kendilerini parçalıyorlardı ...

Ama, olmadı... Yukarıda verdiğimiz hesaplar çok abartılı olduğundanmı nedendir bilinmez ama; Mars gelmedi, dünyaya..! Bir dahaki sefere gelirmi o da şimdilik bilinmezliğe havala edildi..
EvcioğluHaber sizin için çıktı Ankara sokaklarına gökyüzünü ve çevreyi inceledi.. Ve de fotoğrafladı...

Gökyüzü ve Ankara'da hava aşağıdaki fotoğraflarda olduğu gibiydi.. Yıldızlar vardı.. Hani; hava bulutsuz olduğu gecelerde olduğu gibi.. Bir kaçta bizi uzaydan izleyen casus uyduları ve İletişim uyduları olsa gerek çok yakından parlıyordu..
Gerçek aslında böyleydi. Ama; Toplumun aklını biraz da başka yöne çekmekti gayretin konusu.. Yarında Venüs gelir ziyarete.. Kimbilir belki biz oraya gideriz.. Hatta dolmuş, otobüs bile koyarlar bunlar.. Bunlar varya bunlar..! Herşeyi yaparlar.. İyi tanımak lazım.! Toplum mühendisleri işte bunlar...!

Haa! unutmadan alttaki fotoğrafta görülen Ay'ın görüntüsüdür..! Mars değildi...


Hoşcakalın










Hiç yorum yok: