12 Ekim 2010

Devrimci Emekçi Komiteleri "DEK" konfernans düzenliyor

Devrimci Emekçi Komiteleri
"DEK" konfernans düzenliyor

Yaşamak şakaya gelmez,
büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın
bir sincap gibi mesela,
yani, yaşamanın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden,
yani bütün işin gücün yaşamak olacak.

Yaşamayı ciddiye alacaksın,
yani o derecede, öylesine ki,
mesela, kolların bağlı arkadan, sırtın duvarda,
yahut kocaman gözlüklerin,
beyaz gömleğinle bir laboratuvarda
insanlar için ölebileceksin,
hem de yüzünü bile görmediğin insanlar için,
hem de hiç kimse seni buna zorlamamışken,
hem de en güzel en gerçek şeyin
yaşamak olduğunu bildiğin halde.

Nazım Hikmet RAN



EvcioğluHaber- KESK içerisinde yer alan ve "Bütün İktidar Emeğin olacak" diyen, Devrimci Eemekçi Komitelerince 16-17 Ekim 2010 tarihinde istanbul'da Emekçilerin yaşadığı sorunların tartışılacağı bir konferans düzenleneceği bildirildi..
İstanbul'da düzenlenecek Konferansa ilişkin ise; görüştüğümüz Sn: Ahmet Duran röportajında
şöyle bir açıklamada bulundu. "Dünyada ve ülkemizde yaşanan Ekonomik-politik bir Kriz yaşanmaktadır.. Bu kirizin emekçiler üzerinde yaptığı olumuz bir baskı vardır.. İşte tamda bu noktada emekçilerin; dünyada ve ülkemizde yaşanan bu krize tarafsız kalması ve karşı çıkmaması söz konusu olamaz.. Biz bu yönünden ele alıp değerlendireceğiz.." diyen Duran, diğer konularla ilgili ise; şöyle açıklama yaptı.

"Örneğin; 657 Devlet Memurları Kanunu değiştiriliyor, 657 sayılı Kanunda 4/c diye bir olgu var ve Konferansta bu konu üzerine ben bir değerlendirme yapacağım.. Mesela; SGK. 5510 sayıl Sosyal Güvenlik konusu var ki; toplumun (emekçilerin) her kesimini etkilemektedirki; bu konu üzerine tartışmalar yapacağız.. Yine meslek hastalıkları üzerine, Sağlıkta güvence, Örgütlenme Komite ve Konseyler üzerine ve bunların yaşanmış deneyimleri üzerine konuklarımız olacak ve tartışmaları yapacağız.. Bu konferansta yapacağımız tartışmalardan sonra, Emekçilerin önünü açacağını düşündüğümüz çalışmaların, bir yol haritası niteliğinde olacağına inanıyorum.." diye sözlerini ifade etti....

Konferansa ilişkin bilgiler veren ve bu konuyla ilgili birde davetiye veren Sn: Ahmet Duran "Katılmak isteğinde olan dostların mücadele arkadaşlarımızın katkılarını bekliyoruz.". diyerek sözlerini tamamladı..

EvcioğluHaber-12.10.2010



































EvcioğluHaber-12.10.2010

Hiç yorum yok: