8 Ekim 2010

Hukuk Fakültesi öğrencisi hırsızlıktan tutuklandı

Hukuk Fakültesi öğrencisi
Hırsızlıktan tutuklandı

EvcioğluHaber - Bir ülke düşünün.! Kişi başı Milli Gelir 10.000-Dolar olsun..! refah içinde ve huzur içinde gününü geçiren insanların yaşadığı bir yer..!
Ama; böyle bir yerde, ne kötü insanlarda yaşasın..! Değilmi? Böyle bir yerde insanlar hırsızlık gibi yüz kızartıcı, en kötü suçların yapılıyor ve yaşanıyor olması ne garip bir şey değilmi? Hele birde, bu suçu refah içerisinde yaşayarak Hukuk okuyan bir öğrencinin "Okul masraflarını karşılayamadığı için yapması ve yapmak mecburiyetinde kalması"
ne kadar iğrenç ve inandırıcı gelmiyor değilmi? ne dersiniz.?

Gerçekten kişi başı milli gelirin 10.000- dolar olduğu bir yerde hırsızlık gibi ve hemde Hukuk öğrencisi? çok garip değilmi?
Evet.!
Marmara Üniversitesi öğrencisi Mehmet
Ç.'nin, okul masraflarını karşılamak için hırsızlık yaptığı öğrenildi.. Aynı zamanda tutuklandı....?
Haber-Türk'ün haberine göre: Hukuk fakültesi 4.sınıfta okuyan ve ailesinin ekonomik durumu kötü olan öğrenci; okul masraflarını karşılamak için bakır çalıp satmış... !


08 Ekim 2010 Cuma, 12:24:17
Hukuk Fakültesi öğrencisi hırsızlıktan tutuklandı

Ümraniye'de, bir iş yerinden bakır çaldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Mehmet Ç. (21) tutuklandı. Zanlı öğrencinin, okul masraflarını karşılamak için hırsızlık yaptığını söylediği öğrenildi.

İhbar üzerine Esenşehir Mahallesi Kürkçüler Caddesi Songül Sokak Numara 7'ye giden Ümraniye Asayiş Büro Amirliği ekipleri, 3 kişiyle karşılaştı. Polis ekiplerini karşılarında gören Mehmet Ç., Olcay G. (19) ve İ.B (14), bir kiralık 34 VN 5807 plakalı otomobil ile kaçmak istedi. Kiralık araç ile olay yerinden kaçan zanlılar ile polis arasında uzun süre kovalamaca yaşandı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Mehmet Ç.'nin kullandığı araçla izini kaybettirmek isteyen zanlılar, Dudullu'da kendilerini takip eden resmi polis aracına çarpınca yakayı ele verdi. Gözaltına alınan zanlılar Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü.

Burada zanlıların kullandığı araçta yapılan aramalarda, 6 çuval içine konulmuş bakır bulundu. Şahısların "Tekin Makine" isimli iş yerinden çaldıkları bakırları hurdacılara sattıkları belirtildi. Hukuk fakültesi öğrencisi Mehmet Ç., ifadesinde, ailesinin ekonomik durumunun yeterli olmadığını, okul masraflarını karşılamak için hırsızlık yaptığını söylediği öğrenildi.
Emniyette ifadeleri tamamlanan 3 zanlı, daha sonra Ümraniye Adliyesi'ne çıkartıldı. Mahkemede tutuklanan Mehmet Ç. ve Olcay G., Maltepe Cezaevi'ne gönderildi. Yaşı küçük olan İ.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

CHA


Hiç yorum yok: