6 Ekim 2010

Petrol felaketi ve Kapitalizmin felaketten bile kar elde etme hırsı..

Petrol felaketi ve Kapitalizmin
felaketten bile kar elde etme hırsı..



EvcioğluHaber- Meksika Körfezi’ndeki yaşanan facia, 20 Nisan'da 2010'da petrol platformunda meydana gelen, 11 kişinin öldüğü patlamanın ardından başlayan sızıntı, son yılların en büyük çevre felaketi olarak tarihe geçti..

Petrolü deniz yüzeyinden arındırma çalışmaları için kullanılan binlerce litre kimyasal madde ise denize verilerek denizdeki biyolojik canlılığı yok etmekle tehlikesiyle karşı karşıya....


İşte çevre felaketi kadar büyük bir felaket olan ise; deterjan üreticilerinin; deniz canlılığını yok eden petrol batağına batmış martı ve kuşların reklamda kullanılması..
Deterjanın gücünü göstermek için, kuşları beyazlattığını iddia eden reklamcılar, etik kurallarıda ihlal etmektedirler..

Aslında bunların hepsi aynı menşeyli..
Petrolü, altını, madeni,ilacı, siğarayı, silahı, nükleer ve termik santralleri kuranlar ve yapanlarda aynı şirketler.. Tek amaçları var o da kar, kar... Başka hiç bir şeyin önemi yok.. Çevre imiş, doğa imiş.. insanmış, hayvanmış.. Bunların bir önemi yok....!

Uluslararası emperyalist şirketler.. İnsanların ölülerinin üzerinden bile para kazanmanın yol ve yşöntemlerini ararlar ve bulurlar..

Petrol patağı içindeki martının ölümüne beyazladığını reklamda gösterilmesi gibi.. ! Utanmadan zavallı hayvanın reklamda kullanılması..! Sizcede ne kadar ahlaki bir durumdur.?

Hem petrol, hem bu kimyasal maddeler, çok sayıda canlı türününün yaşam alanlarını olumsuz yönde etkiliyor..

Denizin ortasındaki, BP ye ait petrol platformunda başlayan ve aylardır engellenemeyen sızıntının ardından petrol denizine dönüşen Meksika Körfezi’nde felaketten en çok etkilenen çevre balıkçıları, yaşamları onların varlığına bağlı olan balıkların ve kuşların petrol batağında ölüyor olmasıdır..

Elbette buradaki sorun; yaşanan felaketi fırsata çevirmeye çalışan reklamcılarda var.

Bir Amerikan petrol şirketi denizde canlıları yok ediyor.. Yine bir Amarikan deterjan markası, petrol sızıntısını reklam kampanyasında kullanıyor.

Petrole bulanmış hayvanların başrolünde oynattığı reklam filminde,(vicdana bakın) deterjanın petrolün kirlettiği kuşları bile tertemiz edip beyezlattığını iddia ediyorlar..

Hayvan haklarının hiçe sayıldığı bir dünyada, insan hakları ne kadar yaşanır/ yaşatılır buyurun hizlerde test edin..!



Hiç yorum yok: