21 Aralık 2010

AKRABA CİNAYETİ; SEBEP DEFİNEYMİŞ

AKRABA CİNAYETİ; SEBEP DEFİNEYMİŞ.!

EvcioğluHaber- Yozgat'ın Sorgun İlçesinde yine korkunç bir cinayet daha işlendiğini yazıyor gazeteler.. Hemde akraba işliyor cinayeti.. İnsanın kanını donduran cinsten...

80'den sonra yaşanan olaylara baktığımızda; insanların birbirlerine karşı höşgörüyü ve acıma duygusunu kayıp ettiğini görüyoruz..
Bu depresif hal; gidgide yaygınlaşmakta.. Sorgunda işlenen cinayete baktığımızda;
Bir. katiller hala çocukları..
İki, sebep, para..

Üç, cinayetin şekli..
Bu üç unsur, toplum içerisinde insanların çoğunluğunun ruh halleri bozuk ve her an bir yerde gözünü kırpmadan bir insanın canına kıyacak haldedir..
Malat'ya insanları parçalayarak öldürenler.. Daha da kötüsü, (toplumun bu türden olaylara onay vermiyor gibi görünsede) çocuk yetiştirirken vuran, kıran, acımasız, kendinden olmayanlara karşı, tahammülsüz yetiştiriyorlar..
Böyle olmasa; bu sorunlu psikolojiye nasıl getirilebilir insanlar..? Ülkenin her yerinden gelen cinayet haberlerine bakarmısınız; en çok yakınlarını öldürenler başta yer alır..

Namus cinayetlerinde kardeş ve babaları göreceksiniz..! Kültür denen şeye bakarmısınız.? Yaşam da karşılığı olmayan; insani olmayan ne varsa.. onun için gözünü kırpmadan cana kıyıyorlar..

****


sorgun.tk de yayınlanan haber şöyle;

"Yozgat sorgun ilçesi'nde bağ evinde 69 yerinden bıçaklanarak öldürülen Efendi Kavas Akdoğan'ın katilleri bulundu.Tolga isimli şahıs olay akşamı efendi abiyle çay içerken Bir araç geldi ön tarafta Muhsin ve erkan vardı ama arkadaki iki kişiyi tanıyamadım yani tam göremedim dedi.Olay akşamı Tolga gittikten sonra 22.30 la 23.00 arası tekrar gelmişler ve cinayeti işlemişler.Cinayet sebebi olarak net bir bilgi alınamadı ancak yapılan tahminler Beraber define buldukları ve efendi akdoğana devreden çıkmaları için yüzbin tl teklif ettikleri Ve teklifi kabul etmeyince çıkan tartışmada cinayetin işlendiği tahmin ediliyor. Katil zanlıları Sorgun adliyesindeki sorgularının ardından Tutuklanarak ceza evine konulmuşlardır. Katil zanlılarının isimleri aşşağıdadır.

Katillerden ikisinin Efendi akdoğanın halaoğulları olması herkesi heyretler içinde bıraktı.

Halaoğulları
Muhsin.H
Erkan.H

Yunus.Ö
Ahmet.Ç

16.12.2010 tarihinde, zanlılardan Erkan H. bir arkadaşının iş yerinde çok sayıda değerli define bulumuştur. 3 adet heykel 30 civarında zikke bir kaç küçük eşya daha Şu anki değeri tahminen 30 35 tirilyon olduğu tahmin ediliyor.

Cinayetin sebebi kesinlikle defineyle alakalı lduğu herkes tarafından anlaşıldı. ama Ayrıntıları ve gelişmeleri burada anında sizlerle paylaşacağız." diyor.. Haberi veren site..

Ama, işin en acı yanı: toplumsal mutsuzluk toplumsal cinnet hali almak üzere.. Bu ülkeyi yönetenlerin bu soruna, sorun olarak bakmadığı sürece, insanların yaşam kaliteleri yükseltilmedikçe ve bireysel mutluluk sağlanıp; yarına dair umutlar yaratılmadıkça kişisel hırs ve bencillikler; toplumsal cinnete dönüşebilir..!

Yani bu cinayetler bireysel olmayıp; her konuda olduğu gibi, toplumsal bir belleğe sahiptir..

O nedenle dikkat..!



EvcioğluHaber-21.12.2010

Hiç yorum yok: