28 Aralık 2010

CEM TV. VE SAMANYOLU TV. YAKINLIĞI...

CEM TV. VE SAMANYOLU TV. YAKINLIĞI...!

EvcioğluHaber- Cem Tv.den yine bir ilk daha..! CEM TV. ve Samanyolu TV. Yakınlaşması olmuştur...

Cem Televizyonu dendiğinde herkesin aklına (Cem Evleri) Cem vakfı, dolayısı ile Alevileri çağrıştırdığı gelse de, yaptığı yayın akışı iyi incelendiği taktir de, görüleceği gibi; Yayınlarında Alevilerin, bu ülkede yaşadığı ve karşılaştığı sorunların gündemde tutulması ve çözümünün kolaylaştırılması amaç edinilmediği anlayacaktır..

Bu gün, 28.12.2010 salı; akşam yayın kuşağında; Saat;08 de.. Nasıl bir yayın beklersiniz? sizin olduğunu düşündüğünüz Tv.den..!

Bu ülkede yaşayan Aleviler yakın ve uzak tarihi çok iyi bilir.. ! Yaşanan katliamları çok iyi bilir.. Yaşanan Katliamlar, Alevilerin neredeyse kaderleri olmuştur..

Bu Televizyonda, gerçek manada Sivas'ta yakılanların anılmasına yönelik ciddi bir yayın gördünüzmü? Eğer gördünüzse? lütfen bu haberin altına yorumda beliktin .. Maraş katliamı, Çorum Katliamı, Gazi katliamı ve emekçilerin işten atılmalarını , yomsullukların ve aç yatamayan çocukların rüyasında bir dilim ekmek görenleri gündemine almamıştır..
Ülkemizde,daha başka yaşanan HES projelerinin mağdur ettiği köylüleri, dört bir yana kurulan barajlarla kuruyan derelerle yok edilen biyolojik yaşam ve susuz ölen karınca ve yuvada ölen kuşun yavrusundan bahsederek, dağılan ailelerden ve sonuç trajedileri gündemine almayan bu zatı muhterem Televizyon; bakın bu gün neyi gündemine almıştır..

CEM TV:de Akşam saat; 08:00 sıraları yayın akışı..

Samanyolu Televizyonunun savaş muhabiri olduğu alt yazıdan okunan bir zatı muhterem zaman, zaman görüntüde bir şeyleri anlatıyor ve bir sanaryo yazılmış anlatıyor.. Ara, ara görüntülenen diğer görüntü ise; 2009 yılında IMF toplantılarının İstanbulda yapıldığı zaman çekildiği anlaşılan görüntüler gösterilmekte..
Eylemdekiler gençler ve öğrencilerden oluştuğu anlaşılmakta..

Yaşlı ve başı kapalı bir teyze, soruyor: "Neden eylem yapıyorsunuz. gidip okusanıza/"

Ağzı kapalı bir genç cevap veriyor: "Şu anda istanbulda IMF ile bir toplantı yapılıyor.. Bizlerin geleceği ellerimizden alınıyor.. Babamın aldığı ücreti; benim okul masraflarımı ve okula yatırmam gereken harçları karşılayamıyor.. O nedenle buradayım.. "

Samanyolu Ş. Muhabiri: Şavaş alanından bildiriyor.. "Evet şuanda camları kırıyorlar.. Mcdanıl's ve burger'lerin içerdekiler dışarı çıkarıldılar camları kırıp dökülüyor" diyor.. Tam bir gayipten konuşur gibi.. çekim daha önceden ince ayrıntılarıyla çekildiıi ve daha sonra da montajlandığı açık şekilde belli oluyordu..
Bu çekim; özel olarak önceden amaçlandığı belli oluyordu..
Arada bir; Savaş muhabiri denen zat: istanbulun göbeğinde: ne savaşı var da neyin savaş muhabiri bilinmez ama: yepılan proğramın bir psikolojik savaş olduğu çok açık..

Bundan dahada garip olanı; Samanyolu Televizyonu tarafından hazırladığı belli olan bir yayın, Akşam kuşağında CEM TV.de saatlerce neden yayınlanır bu oldukça düşündürücüdür..
Acaba; CEM TV. ve Samanyolu TV. artık yayın ortaklığına mı? geçiyor..
Her ne ise konu sizlerin taktirine sunuyoruz..
Ama; acaba saatlerce o cençleri takip edip; hangi sokaktan geçti; hangi cama taş attı..! gibi takibi yapmak için kimler niçin bu kadar kamera, kaset ve çekim için para ve
masrafları karşıladı.. Birde bu çekimlerin İlgili TV.de yayınladığı muhtemeldir.. Ama; Ayrıca Cem TV.de yayınlamak için para vermedilerse? ne için yayınlandı..
Özellikle; istanbulda iki gün önce Alevilere yönelik CEMEVİ saldırısı dururken buna değinmeyip bunu proğram konusu yapmayıp saatlarce 2009 yılında IMF'yi protesto edenlerin yaptığı cam çerçeve kırmalarını, bir sanaryo yazarak anlatılan yayın amacı belli yayanı yayınlayanlar ne kadar Alevi sorunlarına sahip olabilirler.. ?

Sn; İzzettin Doğan bir konuşmasında şöyle demişti."Fettullah hoca efendi, çağımızın filozofudur bence" demişti.. Taktir sizin sayın hocam...
Ayrıca; taktir sizin değerli izleyiziler..

EvcioğluHaber-28.12.2010


Hiç yorum yok: