16 Aralık 2010

PSAKD YENİMAHALLE ŞUBESİNDEN ETKİNLİK DUYURUSU

PSAKD YENİMAHALLE ŞUBESİNDEN
ETKİNLİK DUYURUSU

EvcioğluHaber- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yenimahalle Şubesince; Maraş katliamının yıl dönümü olması nedeniyle, 16.12.2010 perşembe akşamı "YANGIN YERİ MARAŞ" adlı bir tiyatro gösterisi düzenlenmektedir..

Konuyla ilgili görüştüğümüz, PSAKD Yenimahalle Şubesi yöneticisi Sn; Sakine Kalender ise şunları söyledi.
"Maraş katliamını konu alan bir tiyatro gösterisini tüm halkımıza izlettirmekistiyoruz.. Akşam saatleri Batıkente tiyatroya giderken meşaleli bir yürüyüşte gerçekleştireceğiz.. Maraş katliamı gibi bir katliam dünyada örneği olmayan bu organize ve planlı yapılmış bir katliamdır.. Halkımızın bu yaşananları bilmesi ve unutmaması çok önemlidir.. Bu tiyatro gösterimi hafızaları yeniden tazeleyecek ve bu korkunç katliamların bir daha yaşanmaması için toplumumuzun uyanık olmasını sağlayacaktır.." diyen Kalender, hafta sonu katliamda hayatını kayıp edenleri anmak ve katilleri bir kez daha naletlemek için Maraş'a gideceklerini de sözlerine ekledi..

Muharrem ayı dolayısı ile Kerbela'da katledilen Hz. Hüseyin ve diğer canları anarak onlar adına 12 matem orucu tutan canlarımızla birlikte semah'A duracak "BİRLİK CEMİ" yapacaklarını ve Matem orucunun bitiminde de yine batıkente "BİRLİK AŞURESİ" dağıtacaklarını bildirdi..
Aşurenin 2000 kişilik yapılacağını da sözlerine ekleyen Sakine Kalender; bir çağrıda bulunarak, "Tüm Canları yapacağımız bu etkinliklere katılmalarını bekliyor; herkesin karınca kararınca yapabileceği ne varsa; yolumuza ve yoldaşlığımıza omuz vermelerini canı gönülden diliyorum"

Siz değerli canlarımızın bu çağrıya katılıp destek olacağınıza inanıyoruz..

"Pir Sultan'im arsa çikar ünümüz
O da bizim ulumuzdur pirimiz
Hakka teslim olsun garip canimiz
Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan"

PIR SULTAN ABDAL

*******************

YAPILACAK ETKİNLİKLER


YANGIN YERİ MARAŞ


Birlik
Cemi

BİRLİK AŞURESİ


Tarih : 16 Aralık Perşembe

Saat :19:00

Yer : Kentkoop Kültür Merkezi-Batıkent


Tarih : 23 Aralık Perşembe

Saat : 19:00

Yer :Kardelen Mah. Çakırlar Bener Çarşısı Botanik Toplantı Salonu


Tarih : 26 Aralık Pazar


Saat : 19:00

Yer : Kardelen Mah. Bizim Çarşı Pirsultan Abdal Yenimahalle Şube-Batıkent



"GELİN CANLAR BİR OLALIM"


EvcioğluHaber-16.12.2010

Hiç yorum yok: