25 Nisan 2011

TEKEL EYLEMİNE 111 KİŞİ İÇİN DAVA AÇILDI

TEKEL EYLEMİNE 111 KİŞİ İÇİN DAVA AÇILDI

EvcioğluHaber- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 1 Nisan 2010'da Tekel işçilerinin 4/C statüsüne geçirilmelerini protesto için düzenlenen eyleme katılan 111 kişi hakkında "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına muhalefet ettikleri" iddiasıyla 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Emekdünyası.net sitesinde verilen habere göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 1 Nisan 2010'da Tekel işçilerinin 4/C statüsüne geçirilmelerini protesto için düzenlenen eyleme katılan işçiler ile sendika yöneticilerininde aralarında bulunduğu 111 kişi hakkında, ''2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına muhalefet ettikleri'' iddiasıyla dava açtı.

Dava açılanlar arasında DİSK eski genel başkanı Süleyman Çelebi, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, KESK eski Genel Başkanı Sami Evren, TKP Genel Başkanı Erkan Baş, Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel bulunuyor.

Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Abdulvahap Yaren'in hazırladığı iddianamede, Tek Gıda-İş Sendikasının, Tekel işçilerinin 4/C statüsüne geçirilmelerini protesto etmek amacıyla Ankara'da 1 Nisan 2010'da eylem organize ettiği ifade edildi.

Sendika yöneticilerinin, tüm illerden otobüsle Ankara'ya işçi taşıdığı, ''yasadışı'' gösteriye valiliğin izin vermediği, Emniyet yetkililerinin bunu belirtmesine rağmen sendika yetkililerinin gösteri yapmak konusunda ısrarcı olduğu kaydedilen iddianamede, bu amaçla sabah saatlerinden itibaren Kolej ve Kızılay civarında gruplar halinde toplanan işçilerin, yolları kapatmaya ve gösteri yapmaya başladıkları ifade edildi.

Türk-İş Genel Merkezi ve çevresi ile diğer noktalarda toplanan grupların ikaz edildiği ifade edilen iddianamede, buna karşın göstericilerin eylemi saat 21.30'a kadar devam ettirdikleri, gruplar halinde şehrin merkezindeki cadde ve sokakları trafiğe kapattıkları ileri sürüldü.

İddianamede, 111 kişinin ''2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına muhalefet ettikleri'' iddiasıyla 3 yıl 6'şar aydan 8'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi. Dava Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

EmekDunyasi.Net/Ajanslar

EvcioğluHaber-25.04.2011-Pazartesi

Hiç yorum yok: