19 Mayıs 2011

GENÇ KALMAK MÜMKÜN MÜ?

GENÇ KALMAK MÜMKÜN MÜ?

EvcioğluHaber-
Evet, Genç kalmak mümkün.. Ancak; çok para harcıyarak değil..
Özelikle kadınlar genç görünmek için güzellik salonlarına, makyaj malzemelerine ve kuaförlere oldukça yüklü, dünyanın parasınını veriyorlar.
Sadece genç ve güzel görünmek için..

Peki, bu mümkünmü?

Elbette mümkün..
Ancak; kazandığınız parayı güzellik salonlarına vererek değil..

Gelin sizinle bu sırı çözelim..

İlk önce bir reklamın insanları nasıl kandırdığını tesbit etmekle başlayalım konuya..
TV.lerde şampuan reklamı yapılıyor.. Reklamda obje olarak kullanılan kadın.. (Bu işin dramatik diğer bir yanı.) Kadının şaçları, hafif savrulunca parlak, siyah ve gür bir şekilde kayıyor omzundan aşağıya doğru..
Bunu izleyen kadınlar ise; kendilerininde saçlarının öyle olacağı düşüncesiyle koşup markete, reklamdaki şampuanı pahalı bir fiyatla alıyor..

Neden ? Reklamdaki kadının saçlarına özenmişte ondan..!
Ama; bilmiyorki, şampuan üretilmeden önce o kadın vardı..
Şaçları doğuştan gür ve canlıydı..
Şampuan reklamıda onu kullanıyor.. Karşılığında para veriyor kadına..
Yani; keramet şampuanda değil, o güzel kadının, gür ve güzel saçlarındadır..

Peki; reklamları ve göz boyamayı geçtik..
Genç ve güzel kalmak mümkünmü?


Evet.! Mümkün..
Siz değerli okuyucularımız..
Dengeli ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinebilir ve bunu ömür boyu sürdürebilirseniz, genç ve güzel ayrıca hastalıklardan korunarak sağlıklı kalabilirsiniz..

Bu alışkanlıklar kolay edilinmiyor tabi..
Ancak bir kaç konuya dikkat edinildiği taktirde, çok para harcanmadan da sağlıklı, genç ve güzel olunabiliyor..

1- Beslenmenizde; vitamin ve protein ağırlıklı olmasına özen gösterin.. Özellikle beyaz ekmekten uzak durmanız gerekmektedir.. Sebze ve meyve ağırlıklı olsun..

2- Her şeyi her saat bol, bol yemeyin.. Özellikle, yemek saatlerinde yemek yeme alışkanlığı edinin.. Kararında ve ölçülü olan her şey güzeldir.. Mesela her akşam bir duble raki sinirleri yatıştırıcı olarak iyi gelir..

3- Sabah kahvaltısı mutlaka ve sağlam yapılmalıdır.. İş yerinde simit ve çaya hayır..
Yaptığınız her işte olduğu gibi, beslenmede de ölçülü olun.. Yediğiniz yemeğin, midenizde hazmedilmesine olanak tanıyın..

4- Meyvelerde vitamin oldukça yüksektir.. Tüm meyve ve sebzeleri mevsiminde ve hepsinden mutlaka tüketin.. Ancak; ölçülü olun.. Abartmayın..

5- Et tüketin.. Ama; mutlaka kırmızı et olsun demeyin.. % 80 beyaz et olması gerekir.. Ayrıca; senede 15-20 gün hiç et yemeyin.. Beyaz et özellikle balık olmasına özen gösterin ve kuru yemiş olarak fındık, yerfıstığı, ceviz ve madem günlük mutlaka tüketilmesinde yarar vardır.. Ölçü kaçmadan..

6-Doğayla iç içe olun.. Mutlaka bir hobi bahçeniz olsun.. Şehir hayatından, beton binaların çevrelediği dört duvardan kurtulabilmek için gereklidir.. Toprakla meşgul olmanız size huzur verecektir.. Bunun yararı sadece size değil, çocuklarınıza da, psikolojik ve fizyolojik açıdan çok yararlı olacaktır.. Toprakla uğraşmak başta, stresi yok eder.. Çıplak ayakla yere bastığınızda, vücutunuzda biriken elektriğini alır..

7- Doğayı sevdiğiniz gibi bitkileri sevin.. Tıpta kullanılan ilaçlar bitkilerden yapılmaktadır.. Sizde bunlardan (bilinen bitkiler) yeterince araştırarak yararlanın.. Bilginiz olsun; bir ağaç için hangi vitamin ve protein gerekliyse, insanın doğasına da onlar gerekli.. Yani, bizde doğanın bir parçasıyız..

8- Hobiniz olsun.. Mesela, fotoğraf çekmek gibi.. Bu sizi en olmadık ve kendinizi yorgun hissettiğiniz zamanda bile şaha kaldırır.. Koşarak gidersiniz..
Sizin yaşamınızda doğaya ve güneşe açılan, oksijen ve hava almanızı sağlayan pencereniz olur..

9- Düzenli sex yapın.. Sex, tüm canlıların hem nesillerinin devamı için gerekli olup; hemde sex'i yapanların ömür boyu vücutlarında mutluluk hormonunun salgılanmasını ve dolayısı ile huzurlu bir yaşam sürdürülmesine olanak sağlar.. Mutluluk kendinle başlar.. Bu bir yaşama bakışı gerektirir.. Neden mutlu oluyorsan onu mutlaka yap...

10- Sabahları yataktan kalktığınızda mutlaka aç karnına bir bardak su için.. Su hayattır.. Suyun değdiği yerde yaşam başlar.. Asık suratlı olmayın.. Tüm sorunlar, ne kadar ağır olsada bir gün biter..

Son bir not; "Sağlığın Sırları" Sarmısak ve Limon karışımının "Gençlik İksiri" olduğunu ve Aspirinin söğüt ağacından yapıldığını bilmenizde yarar var..

Yüzünüzden gülücük eksik olmasın
Gülümseyin..
Bunun ilk başta size yararı olduğunu unutmayın..

Sağlıklı ve Güzel kalın
Sevgiyle kalın.

EvcioğluHaber-19.05.2011-Perşembe

Hiç yorum yok: