15 Mayıs 2011

Onbinler Haykırdı: İnternetime Dokunma

Onbinler Haykırdı: İnternetime Dokunma

EvcioğluHaber- 22 Ağustos'ta yürürlüğe gireceği açıklanan "İnternetin Güvenli Kullanımına Dair Usul ve Esaslar Taslağı"na karşı bugün 31 ilde eş zamanlı eylemler düzenlendi. İstanbul'da Taksim Meydanı'nda toplanan onbinlerce kişi Tünel'e yürüdü.

Bianet'den
Ekin KARACA-Çiçek TAHAOĞLU
15 Mayıs 2011, Pazar

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Şubat sonunda onayladığı "İnternetin Güvenli Kullanımına Dair Usul ve Esaslar Taslağı" bugün 31 ilde düzenlenen eş zamanlı eylemlerle protesto edildi.

Saat 14.00'te Taksim Meydanı'nda toplanan onbinlerce kişi, bianet'in de yürütmenin durdurulması için Danıştay'a başvurduğu "İnternetin Güvenli Kullanımına Dair Usul ve Esaslar Taslağı"na karşı bir araya geldi.

Sosyal medyadan meydanlara

Facebook ve Twitter üzerinden örgütlenen katılımcılar, Taksim Meydanı'ndan Tünel'e doğru yürüyüşe geçti.

Siyasi partilerin yanı sıra, Kaldıraç, İnci Sözlük, Ekşi Sözlük, bobiler.org, Uykusuz, Ulusağ sözlük, Linux Kullanıcıları Derneği, Lambdaİstanbul, İnternetime Dokunma İnisiyatifi ve daha pek çok grup yürüyüşte yer aldı.

"Tibsiz İnternet", "BTK Elini İnternetten Çek", "BTK'nın ipleri Fetullah'ın Elinde", "Link Ver, Link Ver, Tayyip Bize Link Ver", "Tayyip Baksana Kaç Kişiyiz Saysana", "İmamın Ordusu İnternetten Defol", "Özgürlüğüme, Düşüncelerime, Kitaplarıma, İnternetime Dokunma", "Sansüre Susma Sen de İsyan Et" gibi sloganların atıldığı yürüyüş, üç saate yakın sürdü.

Kaynak : Bianet

Türkiyenin bir çok ilinde başta Ankara olmak üzere yapılan mitinğde, internete getirilecek kısıtlama ve sansör niteliğindeki denetime karşı çoğunluğunu gençlerin oluşturduğunu ve iletişim özgürlüklerine dolayısı ile geleceklerine sahip çıkan sloğan atıldığı gözlendi..

İnternette yapılmak istenen kısıtlama ve sansör, toplumun yaşamında oldukça büyük sıkıntılar yaratacağı ve artık yazarken ve konuşurken bir çok normal kelimelerde bile sorunlarla karşılaşılacak..

Mesela; "Haydar" ve buna benze bir çok kelime internette yasak olacak..


EvcioğluHaber-15.05.2011-Pazar

Hiç yorum yok: