25 Ağustos 2011

SOMALİ TRAJEDİSİNİ SONA ERDİRELİM, kampanyasını destekle

SOMALİ TRAJEDİSİNİ SONA ERDİRELİM, kampanyasını destekle

EvcioğluHaber- Afrika açlıktan ölüyor. Özellikle Arap ülkeleri başta olmak üzere, Avrupa devletleri nereddeyse kılını kıpırdatmıyorlar.
BM mülteci kaplarında insanlık dramı yaşanıyor, her gün binlerce çocuk açlıktan ölüyor.
İnsani yardım kuruluşları imkansızlıklar içinde çabalarını sürdürürken, dünya kamuoyunu harekete geçirmek için çeşitli kampanyalar da yürütülmektedir.
Bunların başında gelen imza kampanyalarından biri; Avaz.org/ internet sitesinin kamkanyasıdır.

Kampanya şöyle;

Şu anda Somali'de hergün en az 2000 kişi, on bir milyonu açlıkla tehdit eden bir kıtlık nedeniyle ölüyor. Kuraklık bu bölgenin belini bükmüş olsa da, kıtlık insan yapısı bir durum ve biz bunu durdurabiliriz.

Kıtlığın yaşandığı bölge terör örgütleriyle bağlantılı İslamcı bir rejim olan El Şebab yönetimi altında. Tecrit ve El Şebab ile uluslararası topluluk arasındaki anlaşmazlık sebebiyle, kıtlığı sona erdirebilecek yardım ve ticaretin büyük bölümü gerçekleşmiyor. Ama bazı önemli Körfez ülkeleri El Şebab'la ticareti sürdürüyor ve acilen ihtiyaç duyulan yardımın gelmesine ve milyonları tehdit altında tutan bu dehşeti sona erdirecek bir anlaşmaya aracılık edebilirler.

'Terörle savaş' politikalarının masum hayatları almasına izin veremeyiz. Uluslararası topluluk ve El Şebab, açlıkla pençeleşen Somali halkına derhal yiyecek ulaştırılması için anlaşmaya varmalı.
BM Güvenlik Konseyi altı gün içinde bölgeyle ilgili bir plan hazırlamak üzere toplanacak - bu dehşet verici insanlık dramını hemen durdurmak için Körfez ülkeleriyle birlikte çalışmalarını talep edelim. Dilekçeyi imzalayın ve bunu arkadaşlarınıza gönderin.


BILDIRIYI İMZALA

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne:

Somali halkı korkunç bir kıtlığın pençesinde. El Şebab'ın kontrolü altındaki bütün bölgelere güvenli bir biçimde insani yardım kurumlarının ulaşmasına izin vermesini sağlamak için, Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez ülkelerinin de katılımını destekleyerek arabulucuk yapmanız için çağrıda bulunuyoruz. Bu trajediyi durdurmanın tek yolu bu. On dokuz yıl önce tüm dünya 300,000 Somalilinin açlıktan ölmesine tanıklık etti. Aynı şeyin yaşanmasına izin vermeyelim.
Adres;http://www.avaaz.org/tr/somalia_stop_the_famine_unsc/?slideshow

EvcioğluHaber-25.08.2011-Perşembe

Hiç yorum yok: