5 Ağustos 2011

Sudan: Artık Yeter!

Sudan: Artık Yeter!

EvcioğluHaber- Sudan'da yeniden katliam. Yasaklara, katliamlara ve dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan İnsan hakları ihlallerine karşı mücadele veren Avaaz.org internet sitesinde yeralan haberde, Sudan diktatörü Ömer El Beşir'in yeniden katliamlara başladığı duyurulmaktadır..

Haberde, bu katliamlara dünyanın sesiz kalmaması içinde BM'e sunulmak üzere birde imza kampanyası düzenlendiği bildirilmektedir...
Sizde bir imza ile destek olabilirsiniz..


Çağrı şöyle ;

Sudan Başkanı El Beşir dünyanın en korkunç katili. Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin soykırım suçundan dava açtığı Beşir 20 yıldır iktidarına karşı çıkan tüm toplulukları katlediyor. Aynı şey tekrarlanıyor - elbette eğer biz onu sonsuza dek durdurmazsak.

Şu anda Nuba dağlarındaki kadın ve çocukları bombalamakla meşgul. Bu sırada milisleri de kapı kapı dolaşıp tüm ailenin boğazını kesiyor. Dünya liderleri Beşir iktidarının geniş petrol rezervlerine erişimlerine halel gelmesin diye hiç utanmadan onyıllardır Beşir'in akıl almaz zulmüne izin verdiler. Ama bu hafta işler değişiyor -- Sudan bölünüyor, enflasyon ve gıda fiyatları fırladı ve Beşir'in gücü şimdiye dek olmadığı kadar zayıfladı.

Liderlerimize kitlesel olarak 'yeter artık' diyelim ve bu dehşet verici ataleti sona erdirmelerini talep edelim: bu canavarı tutuklasınlar, düzenbaz rejimine etkili yaptırımlar uygulasınlar ve Sudan halkını soykırımdan koruma sözü versinler. Aşağıdaki linki tıklayarak dilekçeyi imzalayın ve çağrımızı yaygınlaştırın -- 300,000 imzaya ulaştığımızda dilekçeyi BM Güvenlik Konseyi üyelerine sunacağız.


BM Güvenlik Konseyi üye ülkelerine:

Sudan'da sürmekte olan etnik temizliği durdurmak için kararlı adımlar atmanızı talep ediyoruz. Başkan El Beşir'i ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin tutuklama kararı çıkarttığı diğer sorumluları tutuklamak için her türlü çabayı göstermeniz, toplu katliam yapanlar hakkında etkili yaptırımlar uygulamanız ve Sudan halkını koruma yükümlülüğünüzü yerine getirmeniz için çağrıda bulunuyoruz. Dünya El Beşir'in insanlığa karşı ağır suçlar işlemesini çok uzun süredir seyrediyor. Tek yapılan kınamak. Artık harekete geçme zamanı.
Adres:http://www.avaaz.org/tr/sudan_enough_is_enough/?vc

EvcioğluHaber-05.08.2011-Cuma

Hiç yorum yok: