26 Ekim 2010

GİTME SIRASI KİMDE

GİTME SIRASI KİMDE ?

EvcioğluHaber- Elime sararmış bir gazete yaprağı geçti.. Çok ilginç bir içeriğe ve yazıldığı döneme ışık tutar niteliğe sahip olan yazı, Hakkı Yalçın'ın 07.Nisan 2000 tarihli Takvim gazetesinde ki köşesinde; "Sıra Ecevit'de" başlıklı yazısında şöyle diyordu: "Süleyman Demirel gitti. Bir ülkenin kaderiyle oynamaktan gönüllerimizde suçu sabit görülen biri, 'nihayet' hayatımızdan çıkıp gidiyor. " diyerek bir karanlık dönem de ülkemizin yaşadığı travmayı ve bu yaşanan kanlı oyunun sonunda yitirdiğimiz binlerce gencimizin acısını yüreğinde hissederek; "Bundan böyle çiçek eksin. Bir gülün açmasındaki sihiri gördüğü zaman, bu ülkenin fidanlarına değer vermeyi öğrenir belki.. Bir canın kutsallığını daha iyi hisseder belki." diyerek, sağlandığı söylenen ülke istikrarının sağlanması; " Halk için istikrar söz konu değildir. 'Benzine zam pompalamanın vatandaşa hizmetle ne ilgisi vardır.. Çocuklar açtır.. Analar bir sıcak yemeğe muhtaçtır.. Türkiye'de patronlara cennet vardır da, emekliye, işçiye, memura, öğretmene cehennem sunulmaktadır.." deyip, bunca olup bitenlerden sonra 'Şimdi sıra Ecevit'de' diyor

****

Bazı satırlarını alıntı yaptığım yazının yayınlandığı günkü gazetenin aynı sayfasında, "Ormanlar Alev, Alev" başlıklı haberde 'Bir günde 83 yangın çıktı. Binlerce hektar ormanlık alan kül oldu' diyordu .. Bursa, Balıkesir ,İstanbul Şişli, Çanakkale, Manyas, Çamoba'da ve diğerlerinde 70 ev yandı" köylüler perişan diyordu.. O dönemde yanan ormanların çoğunluğu şimdilerde imara açıldı.. Yerlerinde villalar var..
***
Sn:Hakkı Yalçın yazısını şöyle tamamlıyor. "Bizler üç kuruşluk maaşa milyonluk vergilerle cezalandırılan toplumun bir ferdi olarak; bizlerin yanında yürüyen parti liderleri istiyoruz.. Yıllardır kendilerine şansları 'bir kez olsun halk için kullanmayanların' bizim hayatımızdan çıkıp gitmelerini istiyoruz. Bizler 'Ne ezen, ne ezilen hakça bir düzen' masalına kurban giden' ezenle bir olup ezileni daha kolay ezenlerin' iktidarında tarımar olan kalkız.. Şimdi size yolu gösteriyoruz.. SIRA SİZDE ....! " diyerek bizlere on yıl önceden bir hatırlatma da bulunuyor..

Bir Söz: "Bazı horozlar güneşin sadece kendisine doğduğunu sanır."


EvcioğluHaber-26.10.2010

Hiç yorum yok: