18 Kasım 2010

AHMET KAYA'NIN 10. ÖLÜM YILI

AHMET KAYA'NIN 10. ÖLÜM YILI

EvcioğluHaber- Ahmet KAYA aramızdan ayrılışının 10 yılında da sevenleri ve dostları tarafından anıldı.


Ahmet KAYA, bundan 11 yıl önce bir linç girişimine mağruz kalmıştı.. Tv. ekranlarından tüm Türkiyeye gösterilen haberlerde; Toplumsal bir cinnet hali yaşanıyordu.. Ertesi gün de ise; gazetelerin ve tv.lerin birinci haberleri ve hakaretin ve alçakça saldırının hedefiydi..
O günün Hürriyet gazetesin manşeti, Ertuğrul Özkök'ün yazdığı çok çirkin yazı, Fatih Altaylı'nın alçakça köşe yazısı, Serdar Ortaç denen provakatörün söyldiği provakatif şarkıya tempo tutup eşlik etmesi ve saldıranlar kahraman ilan edilmişti..
Şimdi ise aynı gazete ve tv.lerde Ahmet Kaya'yı öven haber ve yazılar görüyorsunuz.. Düşünebiliyormusunuz? değerli halk.. Bu iki yüzlülüğü görebiliyormusunuz..
O gözünüzde büyüttüğünüz; sanatçılar.. Sanatçı bile olamayacak insanları ne kadar büyüttüğünüzün farkındamısınız..

Evet; büyükler var.. Ama; onların sayısı bir elin parmaklarını geçemiyor..
Sevgili Ahmet Kaya;
" Birde sen gitme " diyordu. Türküsün de..
Ama o gitti..
Ama; silinmesi imkansız iz bıraktı da bu hayatta, gitti..
O yaşıyordu.. Yaşamın içindeydi.. Şimdi de yaşıyor.. Kara ve yiğit çocuk,.. Emekçilerin ve ezilen halkların var olduğu tüm dünya da, o da hep yaşayacak...
Bu dünyadan ne krallar, ne padişahlar gitti.. Ne beyler, ne paşalar.. Kaç kişi bunlardan hangisini hatırlıyor ve iyilikle anıyor?
Ama; Pir Sultan'lar her zaman halkın dostlarıdır.. Ezilen Halkın içinde yaşar ve bu dünyadan göç etsede, onlar insanların yüreğinde her zaman genç, güzel ve yiğittirler..


"Hocakal gözüm" diyordu.. Hoşcakal...

EvcioğluHaber-16.11.2010


Hiç yorum yok: