2 Şubat 2011

DEMOKRASİ Mİ? FAŞİZİM Mİ?

DEMOKRASİ Mİ? FAŞİZM Mİ?

EvcioğluHaber-Orta Doğu ülkelerinde yaşanan kaos ortamı bir gün düzelecek belki ama, yerine ne konulacak.? Kurulacak düzen, ne kadar halk yararına olacak.. Tabii bu halkın kendi geleceğine ne kadar sahip çıktığına bağlı olacak...
****
Mısır'da halk isyanının ikinci haftasında; Halka, Mubarek'in sivil kıyafetli polisleri olduğu sanılan faşistler saldırdı..


Orta Doğu da şiddet ortamı yaygınlaşmaya devam ediyor..
Ordu..! yıllarca Mubarek'in emrinde olan ordu; halka karşı şiddet uygulamayacağını duyurmuştu..

Resmi kıyafetli polisler eylemlerin ilk başlarında 100 üstünde eylemciyi katlettikten sonra; ortadan kaybolmuşlardı..
Bu gün kü olaylar bunun bir plan olduğunun ve "satranç oyunundaki geri çekil zaman kazan ve yeni bir hamle yap" mantığıyla açıklanabilinecek türden ve tehlikeli bir durumu ortaya koymaktadır..

Halkın İsyanı, Mısır'ı 30 yıllık diktatörden kurtarmak ve ülkedeki açlık ve soksulluğa demokratik bir çözümün gelmesini sağlamaya yönelik talebi içermektedir..
Ancak.! Bu gün Kahire sokaklarında beklenmedik bir gelişme oluyor..!

Eylemci 100 binlerce insana, Mubarek yanlısı 10 binlerce, özel seçildiği ve ortalama vatandaşın dışında bir görüntü verdikleri görgü tanıklarının ifadelerinden anlaşıldığı kadarıyla (diktatoryanın beslemeleri) faşist güçlerin saldırıları oluyor..
Asker/ordu ise seyrediyor..

Göstericilerin elinde ne sopa ne başka bir şey yok, ama onların elinde her türden saldırı aleti var .. Bu durum. onlerın özel bir yerlerin (kişi, devlet ve emperyalist işbirlikçilerin) işi/organizasyonu olduğunu gösteriyor..
Kahiredeki, halkın masum ve insai taleplerini daha öncede bir çok ülkede denenmiş bunu ülkemiz iyi bilir.. Yaratılmak istenen iç çatışma toplu linç ve daha kan dökülmesinden başka bir şey getirmeyecektir.. Mısır halkı arasında ileride tesis edilecek olan toplumsal barışı da bozacak nitelikte ve tehlikeli bir oyundur..

Ancak, saldırganlar nereden çıktı? Kim bunlar? Nerede ve kimler tarafından organize edildiler..?

Mubarek'in destekçileri..!
Peki; bunlar beslemeler, İktidar kırıntılarından beslenenler..
Orduya kim emir verdi?
Halkı birbiriyle çatıştır ama müdahale etme diye.?
Güvenlik kuvvetlerinin görevi göstericilerin can güvenliğini korumak başta gelir.. Ama; tam tersi.. Teşvik edildi...
Mısır'da bu gün yaşanan olay, bir iç şavaş purovası niteliğindeki oyun olup; dünyaya şekil vermek isteyen büyük güçlerin varlığı belirgin bir özellikteydi..
Yani; Mısırdaki çıkarlarını kayıp etmek üzere olan Emperyalistler, onun işbirlikçileri ve Mısır diktasının devamından çıkar sağlayanlar..
Mısır'lı muhalif göstericilerle yapılan görüşmelerde söyledikleri "Muhaliflere saldıran sivillerin, Mubarek'in polisleri olduğundan şüpelendiklerini, bunuda organize bir şekilde gelmelerinden eğitimli olduklarının anladıklarını" ifade ediyorlar..

İç çatışma, iç savaş çıkartılmak isteniyor..

Demokratik bir ülkenin kurulması kimlerin işine gelmez.?
Tek adamlığın ve diktatörlüğün devamı, o ülke kaynaklarını bir avuç çıkarcı gurubun zimmetine geçirmesi ve bazılarınında iktidar kırıntılarından beslenen çıkarcı sülüklerin olüşturduğu gurubun birlikte emekçi halka saldırısı bir kenara not edilmelidir.. Çünkü; iççatışmadan iç savaşa doğru sürüklenen Mısır'da yarın daha kötüsü olabilir..!

Halka zulüm, Muhaliflere faili meçhul şekilde kayıp..!
Diktatörlerin ve yandaşlarının, pervasız ve kuralsız uygulamaları sonucunda her ülke, halka karşı faili meçhul cinayetler işlnmiştir..

Diktatörlerin ülkelerine bakın..!


-Faili meçhul cinayetler yaşanıyor da, failler yakalanamıyorsa?
-Hak ve özgürlükler yönetenlerin iki dudağının arasında ve hukuk yoksa?
-Muhalifler konuştuğu için zindana tıkılıyorsa?
-İnsanlar aç yatıyorsa?
-İş değilde, yardımlarla geçiniyorsa?
-Çocuklar suçluysa?
-Gençlerin çoğunluğu işsiz ise?
-Gençler kötü yola düşürülüyorsa?
-Yoksulluk yaşam biçimi olarak algılanıyorsa?
İşte orasıdır..!

Tarih sayfalarında gödüğünüz, halka karşı işlenen insanlık suçları, diktatörlerin acımasızlıkları, ve egolarının tatmini içindir..

Mubarek olmayan 'Mubarek' halk üzerinde oyun oynamaya devam ediyor.. Görülen o ki; kolay pes etmeyecek..
Müttefi ki ABD Dışişleri sözcüsü
"Bekleyip göreceğiz.. Taraf olmayacağız." derken aslında Mubareki cesaretlendirmiş olacakki; gidmeyeceğini açıkladı.. Bu açıklama tarafsız kalmayacağını göstermesi açısından önemlidir..!
Orta Doğu yeniden şekillendiriliyor..
Evet.! Oyunlar bir bir devreye sokuldu..Emperyalist politikalar ve faşist saldırılar farklı yerde ve farklı zamanda uygulamaya konulmaktadır..
İşte tamda bu açıdan,
"Orta Doğuda değişim yaşanıyor ama; Demokratik bir sistem mi? Yoksa Faşizim mi?" gelecek.!
Meçhul olan da bu olsa gerek.
Muhalifler, atlar ve develeri üzerlerine sürerek saldırıyorlar.. Bu çağda Mısır'ın haline bakarmısınız.?
Böylece saldıranların saldırı yol, yöntemleri ve ellerindeki malzemeye bakarsanız? Normal atandaş olmadıkları görülmektedirler..

Mısır'da oynanan oyun bir tertiptir..
İşin ilginç yanı; göstericilere saldırı yaşanırken, askerler seyrediyordu.. Saldırı engellenmedi..
Bir kişi linç edilerek öldürüldü..
600-700 civarında yaralılar var..

Ancak, akşam saatlerinde ise, aynı asker-ordu Kahire meydanında toplanmış bulunan muhalif halkın etrafını sardmış ve kimsenin içeri girmesine izin vermiyor ve ablukanın dışına çıkmak isteyenlere müsade edildiği haberleri geliyordu.. Peki; bu tutumu nasıl okumak lazım..? Bu çifte standartın tarifi nedir?
Gündüz yaşanan saldırıya ben karışmam diyen asker; ne olduda gece tutum değiştirdi.. Üstelik Muberek yanlılarıda ablukanın dışında toplanmaya devam ediyorlarken..
Mubarek tilki gibi davranarak, ilk önce sesiz kalmış gibi göründü.. Daha sonrada beslemelerini devreye sokup, saldırı düzenledi..
Evet, Mısır yanıyor.. Kaos devam ediyor.. Kaosun devamı Mubarekin elini güçlendiriyor, herkes her yeri yağmalıyor.. Kimin ne yaptığı ve nereye gideceği belli değil..
Orta Doğu yıkılacak eninde sonunda. Ama; yerine ne konacak ? kim koyacak..?
Demokrasi mi? Faşizm mi? gelecek.!

EvcioğluHaber-02.02.2011-Çarşamba

Hiç yorum yok: