14 Haziran 2011

Kenan Evren'den, Zülfü Livaneli'ye Mektup

Kenan Evren'den, Zülfü Livaneli'ye Mektup

EvcioğluHaber- Değerli okuyucular. Gazetelerde haber ve yazıları şöyle bir tararken; oldukça ilginç bir ayrıntı dikkatimi çekti.

Değerli Sanatçı-Yazar Zülfü Livaneli, Vatan gazetesindeki köşesinde, kendisine gelen eski mektuplardan kısa kısa bölümler yazmıştı.. Bunların içinden, Kenan Evren'den geldiğini söylediği mektuptan verilen iki kısa bölümdür..

Bir kaç satırlık açıklama bile 12 Eylül Darbesinin neden ve kimlere karşı yapıldığını, nasıl başarılı olduğunu ve bundan sonra başka darbelere gerek kalmadığını belirmektedir..

Bahsi geçen mektuptan iki bölüm söyledir..
Zülfü Livaneli

Zülfü Livaneli - zlivaneli@gazetevatan.com

"........ “Sayın Livaneli” diye başlıyor ve şöyle devam ediyor: “12 Eylül deyince nasıl sizin saçlarınız diken diken oluyorsa; 12 Eylül üzerine yazdığınız yazıları okuduğumda da benim tüylerim diken diken oluyor.”

Sonra şöyle diyor:

“İnancınıza göre, sizin ideolojik düşüncenizi paylaşanlar bilgili; çağdaş fikirli kişilerdir. Aksi düşüncede olanlar ise bizim gibi bilgisiz, cahil, bir işe yaramaz insanlardır.”

Üç sayfalık mektup şöyle sonlanıyor:

“İkide birde 12 Eylül’e sataşmak suretiyle, bundan sonra bir daha askeri müdahalenin olmamasını sağlamayı düşünüyorsanız; merak etmeyin, artık Türkiye’de tekrar askeri müdahale olmaz. Olması için bir sebep ortada yok.” İmza yerinde Kenan Evren yazıyor. "

Zülfü Livaneli; "Eski bir dosyada Kenan Evren’in mektubu" başlıklı ve 06.06.2011 tarihli yazısında böyle yazıyor..

Evet tamamen değerlendirme ve taktir sizin..
Tamda ülke gündemi Darbe ve darbecilerle meşgul iken; 12 Eylül Mimarı Evren " .... Türkiye'de tekrar askeri müdahale olmaz. Olması için bir sebep ortada yok" dediği idia edilen mektupta..
1980 Askeri darbesinin hedefi kimlerdi.?
O hedef ortadan sonsuza dek kalkdığına göre; ortadan kaldırılan ve darbe sebebi ne idi? Benzer onlarca sorular.. Sorular sormak gerek...
Acaba darbe kendini köklendirdimi? Bir daha gerek kalmayacak dediğine göre.!

Bilginiz olsun istedim..


EvcioğluHaber-14.06.2011-Salı

Hiç yorum yok: